Welke talen zijn lastig?

welke talen zijn lastig

Welke talen zijn lastig om te leren?

Het kan soms een uitdaging zijn een nieuwe taal te leren. Of het leren van een taal lastig is, hangt onder andere af van uw moedertaal. Stammen de moedertaal en de nieuwe taal af van dezelfde taalfamilie, dan is deze gemakkelijker te leren. Duits, Engels en Nederlands behoren bijvoorbeeld tot de West-Germaanse talen en zijn voor ons daarom vaak niet moeilijk te leren.

Bepalende factoren

Er spelen meer factoren mee. Of u een nieuwe taal snel onder de knie heeft is afhankelijk van uw motivatie, geheugen, omstandigheden, intelligentie, gevoel voor taal, geheugen en luistervaardigheid. Vandaag de dag bestaan er ongeveer 6.000 verschillende talen. Welke taal makkelijk of moeilijk is om te leren hangt, zoals gezegd, van de moedertaal af. Iemand uit China zal met Nederlands meer moeite hebben dan iemand uit Duitsland.

Minder moeilijk en moeilijk

Toch zijn er een aantal talen die door, naamvallen en klanken makkelijker of juist moeilijk zijn om aan te leren. Voor ons Nederlanders zijn talen als Chinees, Japans, Koreaans en Arabisch lastig. Het schrift bestaat uit tekens die ons onbekend zijn. Hetzelfde geldt voor Fins, Grieks, Thai, Pools, Hebreeuws, Vietnamees en IJslands. Gemiddeld moeilijk voor ons zijn de Romaanse talen als het Spaans, Frans, Portugees en Italiaans. Het Zweeds en Noors zijn net weer eens stukje makkelijker.

De allermoeilijkste taal

Wat de moeilijkste talen dan zijn vraagt u zich af? Het Tabassaran in de Kaukasus, deze taal kent wel 48 naamvallen en de Noord-Amerikaanse indianentaal Haida, deze taal heeft met 70 voorvoegsels de meeste voorvoegsels ter wereld. Dan volgt Amale uit Papoea-Nieuw-Guinea, dit is de taal met de meeste werkwoordsvormen, namelijk meer dan 69.000 verbogen en 860 onverbogen vormen! En tot slot de taal van de Eskimo’s in Alaska en Groenland. Deze beschikken over 63 verschillende werkwoordsvormen voor de tegenwoordige tijd en meer dan 252 verbuigingen voor zelfstandige naamwoorden. Maar dan zijn we er nog niet. Met stip op één staan de kliktalen die op het Afrikaanse continent voorkomen. Hier wagen wij ons dan ook maar niet aan, maar voor alle overige vertalingen kunt u met een gerust hart bij Vertaalbureau Tongo terecht!

Deel dit bericht via: