We willen gewoon worden gehoord

We willen gewoon worden gehoord

Een vrouw in Gaza heeft een app ontwikkeld om andere moeders te helpen. Nour al-Khodary hoopt levens te veranderen met ‘Momy Helper’, de eerste app in zijn soort in de Arabische taal. Er zijn maar weinig plaatsen waar moeders terecht kunnen voor hulp in Gaza. Het is een door oorlog geteisterde enclave, die gebukt gaat onder een verlammende 12 jaar durende Israëlische blokkade.

Zonder kinderopvang of ondersteuning en met weinig opvoedingshandboeken beschikbaar, kan die frustratie, woede en wanhoop naar de kinderen worden gekanaliseerd. Nour al-Khodary, wil helpen dat te veranderen met de nieuwe app.

Specialisten

Met één druk op de knop kunnen moeders toegang krijgen tot handleidingen voor het ouderschap. Ze worden verbonden met getrainde specialisten en krijgen ondersteuning bij huiselijk geweld en andere problemen waarmee vrouwen worden geconfronteerd. De voormalige filmproducent zegt dat het een eenvoudige oplossing is voor een van de meest onuitgesproken taboes in het Midden-Oosten: een moeder zijn die het niet aankan.

“Iedereen is hier gestrest in Gaza. Elke dag volgen we het nieuws: wat gaat er gebeuren, wie gaat er vandaag dood, welk gebouw zal geraakt worden?” vertelt ze The Independent vanuit haar kantoor in Gaza Sky Geeks, een technische hub in de 25-mijl lange militante run strip.

Kinderen de dupe

“De kinderen zijn hier de dupe van: de moeder, de vader, het gezin, ze staan ​​allemaal onder druk”, voegt ze eraan toe. Ze zegt dat ze moeders wil verbinden met professionele adviseurs, die gespecialiseerd zijn in psychologie en opvoeding.” Je kunt niet gewoonweg naar een professional gaan. In onze cultuur zullen je familie en je man dat niet ondersteunen.

“Mensen noemen je gek, ze geven vrouwen de schuld dat ze het niet aankunnen. Het is een taboe. Je eindigt in een diepe depressie, die het zorgen voor je kinderen onmogelijk maakt. Maar met de app kun je discrete en vertrouwelijke ondersteuning krijgen “, legt ze uit. De app, die is geregistreerd in Delaware, heeft als doel blokkades, barrières en grenzen te doorbreken en vrouwen in zowel Gaza als de Arabisch-sprekende wereld te helpen hun kinderen te verzorgen en te ondersteunen.

Betaalde sessies

Via de app kunnen vrouwen ook betaalde sessies discreet boeken vanuit het team van meer dan 100 professionals, die meerdere Arabische dialecten spreken en zorgvuldig zijn doorgelicht. Mevrouw Khodary erkent dat Momy Helper alleen degenen kan bereiken, die mobiele telefoons kunnen betalen. Niet alle problemen van vrouwen kunnen worden opgelost, maar ze hoopt dat het kan helpen om een ​​deel van een oplossing te zijn.

In een proefperiode vorig jaar sloot Momy Helper zich aan bij Oxfam om gratis ondersteuning te bieden aan moeders die het zich niet konden veroorloven om te betalen of hun echtgenoten niet durfden te vragen. In Gaza, waar maar weinig mensen bankrekeningen of creditcards hebben, kunnen vrouwen de $ 15 uur durende sessies persoonlijk betalen.

De app, die beschikbaar is op Google Play, biedt ook basisvragenlijsten om te bepalen met welke problemen de gebruiker wordt geconfronteerd. Vervolgens worden ze doorgezonden naar het juiste gratis advies in de Arabische taal. Mevrouw Khodary hoopt in de toekomst kunstmatige intelligentie te gebruiken om de interactie nog verder te verbeteren. (Bron: The Independent)

Arabisch vertalen

Het Arabisch is een complexe taal, zo kent het schrift soms geen klinkers. Ook dient er van rechts naar links geschreven te worden. Dankzij onze jarenlange vertaalervaring, persoonlijke dienstverlening en professionele vertalers, kunnen we bij Vertaalbureau Tongo uw vertaling Nederlands Arabisch en Arabisch Nederlands snel en goed voor u verzorgen.

Voor een eersteklas vertaling Nederlands Arabisch bent u bij Vertaalbureau Tongo aan het juiste adres. Wereldwijd hebben zo’n 280 miljoen mensen het Arabisch als moedertaal. Daarnaast is het de oorspronkelijke taal van invloedrijke landen als Dubai, Saoedi-Arabië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Een vlekkeloze communicatie komt dan goed van pas!

Offerte

Wij verstrekken u graag een vrijblijvende offerte voor het vertalen van uw document. Ook met een beëdigde vertaling Nederlands Arabisch en Arabisch Nederlands kunnen wij u van dienst zijn.

Deel dit bericht via: