Wat doen we met Engels?

Wat doen we met Engels?

Sinds het Britse referendum in 2016 is de Brexit vrijwel dagelijks in het nieuws geweest. De Britten worstelen al 3 jaar met de uitslag van het referendum. Het heeft bovendien voor een gigantische puinhoop gezorgd in de Britse politiek. Politici, die bij bosjes sneuvelen, het parlement dat buitenspel wordt gezet en de steeds verder oplopende discussie tussen voor- en tegenstanders.

Hoewel de gevolgen grotendeels van economische aard zijn, zal er ook op taal- en cultureel gebied veel opschudding ontstaan. De positie van de Engelse taal binnen Europa kan namelijk wel eens een flinke deuk gaan oplopen.

Duits het meest gesproken

Op dit moment wordt Duits het meest gesproken in Europa. Het zou dus zo maar eens kunnen, dat de Duitse taal die positie in de komende jaren alleen nog maar gaat versterken. De positie van de Engelse taal kan daardoor behoorlijk verzwakken.

De EU heeft al aangekondigd dat Engels de voertaal voor internationale gesprekken binnen Europa zal blijven, maar de positie zal ongetwijfeld in de komende jaren afbrokkelen. Frankrijk bijvoorbeeld wil al jaren meer invloed van de Franse taal claimen.

Minder noodzaak om Engels te leren

Tevens zullen veel inwoners van andere EU-landen het als een minder grote noodzaak zien om Engels te leren. Dat komt omdat Europeanen niet langer zomaar het recht hebben om te wonen en werken in Groot-Brittannië. Daarnaast zullen de economische banden tussen Groot-Brittannië en andere Europese landen verzwakken, omdat Britse goederen duurder zullen worden binnen Europa. Ook dit zal een negatief effect kunnen hebben op de bereidheid van het leren van de Engelse taal.

Duitse, Engelse of vertaling nodig?

Een feit is dat we nu slechts kunnen speculeren over de gevolgen van de Brexit voor de (positie van de) Engelse taal. Het gaat vast en zeker nog jaren duren voor we de daadwerkelijke effecten kunnen meten. Tot die tijd blijven wij investeren in de Engelse taal en in Engelse vertalingen. Engels is nu immers nog de taal die het meest wordt gebruikt in internationaal verband. Hulp nodig bij een Engelse vertaling? Neem gerust contact op met Vertaalbureau Tongo. Wij leveren snel de juiste vertaling tegen een scherpe prijs!

Vrijblijvende offerte

Een vrijblijvende offerte kunt u aanvragen via de module aan de rechterzijde van elke pagina. U mag natuurlijk uw documenten ook rechtstreeks aan ons mailen. Alle aan ons toevertrouwde informatie wordt met de meeste zorg en absolute vertrouwelijkheid behandeld. Desgewenst kunt u ons altijd een aanvullende geheimhoudingsverklaring toezenden ter ondertekening. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij omgaan met uw gegevens.

Deel dit bericht via: