Waarschuwing voor homeopatische middelen

Waarschuwing voor homeopatische middelen

 

De recente waarschuwing van Health Canada dat homeopathische geneesmiddelen geen alternatief zijn voor vaccins, gaat niet ver genoeg om de schade te voorkomen. Deze producten kunnen schade aanrichten, terwijl het land vecht tegen een terugkeer van mazelen, zeggen artsen en gezondheidsbeleidsexperts.

‘Het is onzinnig om deze producten in licentie nemen door Health Canada’, zei dr. Mark Loeb, directeur van de afdeling infectieziekten aan de McMaster University in Hamilton. De federale overheid onderzoekt berichten dat sommige homeopathische en natuurgeneeskundige artsen in Brits-Columbia homeopathische producten hebben gepromoot. Deze zogenaamde “nosodes” (ook op de markt gebracht als “homeoprofylaxe”) worden gepresenteerd als alternatieven voor conventionele vaccinaties.

Vaccin alternatieven

“Nosodes zijn door Health Canada niet als vaccinalternatieven goedgekeurd en zullen ook nooit goedgekeurd worden”, was te lezen in een uitgegeven veiligheidswaarschuwing. “Er mogen geen homeopathische producten worden gepromoot als een alternatief voor vaccins, omdat er geen substituten voor vaccins zijn.

“Kinderen die homeopathische geneesmiddelen krijgen in plaats van vaccinaties “lopen het risico ernstige en mogelijk dodelijke kinderziekten te ontwikkelen, zoals mazelen, bof, rubella, polio en kinkhoest”, volgens de verklaring.

Health Canada eist labels op homeopathische nosodes, waarop staat aangegeven, dat het product ‘noch een vaccin, noch een alternatief voor vaccinatie’ is en dat ‘niet is bewezen dat het infectie voorkomt’ en dat ‘Health Canada het gebruik bij kinderen niet aanbeveelt.

Mazelen

De waarschuwing komt omdat minstens 17 gevallen van mazelen dit jaar al zijn bevestigd in British Columbia. Ook zijn er gevallen in Nunavut en Ontario en uitbraken in de Verenigde Staten. Functionarissen aan beide kanten van de grens zeggen, dat valse informatie die wordt verspreid door anti-vaccinatiegroepen de angst van de ouders aanwakkert, waardoor ze aarzelen om hun kinderen te vaccineren.

Volgens het Public Health Agency of Canada hebben gemeenschappen een vaccinatiegraad van 95 procent nodig om adequaat te worden beschermd tegen mazelen. Als de vaccinatiedekking daaronder daalt, stijgt het risico op infectie, samen met het risico om tientallen jaren van vooruitgang teniet te doen. De vaccinaties hebben ervoor gezorgd dat mazelen in Canada sinds 1998 niet meer voorkomen.

Voorstanders van homeopathische geneesmiddelen beweren dat ze een “natuurlijk” alternatief voor vaccins kunnen bieden. Maar Loeb leidde een onderzoek om een ​​”rechtstreekse vergelijking” te maken tussen homeopathische nosodes en conventionele vaccins, die aan universitaire studenten werden gegeven.

De resultaten, gepubliceerd in het tijdschrift Vaccine afgelopen november, vonden “absoluut geen antilichaamreactie” op de homeopathische middelen of placebo’s, vergeleken met “een robuuste reactie op het vaccin”, zei Loeb.

Bezorgde ouders

Bezorgde ouders die hun kinderen niet hebben gevaccineerd, maar zich bewust zijn van het groeiende risico van mazelen, hebben hem gemaild om naar zijn bevindingen te vragen. “Het is een goed voorbeeld van aarzeling voor vaccins,” zei Loeb. “Ze maken zich zorgen over de uitbraak van mazelen en ze maken zich zorgen over conventionele vaccins.”

Loeb hoopt dat zijn onderzoek de twijfels zal wegnemen en zal helpen te begrijpen dat er geen alternatieven zijn voor conventionele vaccins als het gaat om het beschermen van de gezondheid van kinderen.

De verkeerde informatie omvat “valse logica”, dat natuurlijke dingen goed en veilig zijn en onnatuurlijke dingen niet. Het argument is dat regeringen vaccinatie bevorderen vanwege de invloed van farmaceutische bedrijven en selectiviteit bij het kiezen van resultaten van wetenschappelijke artikelen,” zei Dubey. in een e-mail aan CBC News.

Homeopathie is gebaseerd op een onbewezen theorie (verworpen door de moderne wetenschap). “Water kan worden blootgesteld aan bacteriën, virussen, planten of mineralen en vervolgens een herinnering eraan kan behouden, zelfs nadat alle sporen van de stoffen zijn verwijderd door verdunning en dat het “geheugen” van het water ziekten kan behandelen”.

Geen bewijs

Er is geen bewijs dat de waterproducten een medisch voordeel hebben, dat verder gaat dan een placebo-effect. Health Canada zelf zegt dat homeopathische middelen niet zijn goedgekeurd “voor de behandeling van een medische aandoening of om infectie te voorkomen.”

Maar het blijft nog steeds licenties verlenen voor ‘natuurlijke gezondheidsproducten’, die een andere drempelwaarde hebben voor bewijs dan medicijnen of vaccins. Voor homeopathische remedies bestaat “bewijsmateriaal meestal uit verwijzingen naar traditionele homeopathische studieboeken. Die zijn echter niet gebaseerd op moderne wetenschap”, zei een woordvoerder van Health Canada in een e-mail.

Timothy Caulfield, onderzoekvoorzitter aan de Universiteit van Alberta, zegt dat Health Canada moet stoppen met het verlenen van licenties voor onbewezen homeopathische geneesmiddelen. Natuurgeneeskundigen moeten de homeopathie uit hun aangeboden therapieën halen.

Medisch vertaalbureau

Als medisch vertaalbureau hebben al vele medische teksten vertaald en zijn ons bewust van de complexheid ervan.  Voor medische teksten geldt ook dat de doelgroep verschillend kan zijn. Is de tekst voor een patiënt, onderzoeker, arts of het management geschreven? Gelukkig zijn de vertalers van Tongo regelmatig in de medische branche werkzaam en zijn zij bekend met het vakjargon.

Voorbeelden van medische vertalingen zijn: bijsluiters, medische rapporten, productomschrijvingen, wetenschappelijke artikelen en protocollen. Vaak heeft een doelgroep zijn eigen terminologie en stijl. Onze vertalers nemen daarom nooit zomaar een tekst letterlijk over. Ze kijken goed naar de bron- en doeltaal en brengen de juiste nuances aan in de tekst zodat deze perfect vertaald wordt.

Offerte aanvragen

Dankzij ons uitgebreide netwerk kunnen wij iedere vertaling aan. Tongo zorgt ervoor dat u geen last meer heeft van taalbarrières. Medische vertalingen kunt u dan ook maar beter overlaten aan echte professionals. Naast een medische vertaling kunt u bij Tongo ook terecht voor juridische, financiële, commerciële, literaire en website vertalingen.

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen of vraagt u zich af wat een medische vertaling kost? Vraag gerust een offerte aan. Wij komen zo snel mogelijk met ons voorstel bij u terug. Voor andere vragen kunt u altijd contact met ons opnemen via 070 – 7531944 of mail ons.

Deel dit bericht via: