Vrouwen leren sneller tweede taal dan mannen

vrouwen leren sneller tweede taal dan mannen

Onlangs verscheen de PLOS ONE-publicatie: een analyse waar zowel mannen als vrouwen getest worden op het spreken, schrijven, lezen en luisteren van een nieuwe taal. Wat bleek? Vrouwen leren sneller tweede taal dan mannen! Een belangrijke bron van de publicatie is de uitslagen van de staatsexamens NT2. Dit zijn de examens die immigranten die Nederlands als tweede taal leren, afleggen.

Meisjes leren sneller een taal dan jongens

Al bekend was dat meisjes sneller een taal leren dan jongens, maar dat dit ook geldt voor volwassenen is nog nooit eerder vastgesteld. En de resultaten zijn breed onderbouwd: vrouwen scoren gemiddeld op alle vier onderdelen hoger dan mannen. Onderzoekers bevestigen overigens dat dit niet enkel op gaat voor de Nederlandse taal: ook in landen als Zweden en Engeland scoren vrouwen beter dan mannen.

Vrouwen leren sneller een taal dan mannen

Oorzaken van het feit dat vrouwen sneller een taal leren dan mannen, zoeken onderzoekers vooral in de genetische aanleg. Niet omdat ze dat onderzocht hebben, maar omdat sociaal-economische en culturele verklaringen kunnen worden uitgesloten.

Vertaalbureau

Bij Vertaalbureau Tongo kunt u terecht, ongeacht of u man of vrouw bent, wanneer u een vertaling nodig heeft. Met onze gegarandeerde kwaliteit, heldere vertaaltarieven en snelle vertalingen onderscheiden wij ons van andere vertaalbureaus. Bij ons kunt u terecht voor vertalingen van en naar het Zweeds, Spaans, Duits, Fins, Engels, Frans, Japans, Roemeens en vele andere talen. Neem contact op voor meer informatie!

Deel dit bericht via: