Vrouwen en meisjes beter in taal

Vrouwen en meisjes beter in taal

Vrouwen en meisjes beter in taal dan mannen blijkt uit de uitslagen van ruim 27.000 kandidaten voor het staatsexamen Nederlands als tweede taal (NT2), afgelegd door immigranten in ons land. Een uitkomst die voor veel mannen even slikken zal zijn.

Vrouwen en meisjes beter in taal door genetische aanleg

De Nijmeegse onderzoekers gaan uit van een genetische aanleg.  Uit een analyse van de resultaat blijkt bovendien dat vrouwen op alle vier de geteste vaardigheden beter scoren dan mannen. Het gaat om spreken, schrijven, lezen en luisteren. Vrouwen blijken dit beter onder de knie te krijgen, waardoor zij zich bijvoorbeeld in een voor hen vreemde taal als het Nederlands beter kunnen uiten. Nader onderzoek zou moeten aantonen of dit ook specifiek geldt voor Nederlandse vrouwen die een andere taal leren, ten opzichte van Nederlandse mannen die over de grens graag een woordje mee spreken. Mist u de vaardigheden in andere talen en zoekt u naar een vertaling? Dan zijn we u daar bij Tongo graag mee van dienst.

Volwassen vrouwen net als meisjes beter

Het is al langer bekend dat meisjes over het algemeen beter zijn in taal dan jongens. Het ligt ze beter, maar we wisten tot op heden niet of dat ook voor volwassenen gold. Het huidige onderzoek laat zien dat meer vrouwen slagen voor het examen dan mannen, wat aan lijkt te geven dat zij er beter in slagen om zich een tweede taal machtig te maken.

Terug naar het overzicht »

Deel dit bericht via: