Vrijwillig online orgaanregister in Duitsland

Vrijwillig online orgaanregister in Duitsland

Een aantal leden van “De Groenen” in het Duitse parlement heeft een concept-wetsvoorstel ingediend  voor een vrijwillig, landelijk online orgaanregister voor donoren. “Voor registratie in het online register kunnen mensen het nummer van hun paspoort of ID-kaart gebruiken. Deze beslissing kan ook op elk moment online worden gewijzigd via een beveiligde procedure”.

Het ontwerp-wetsvoorstel wil dat orgaandonatie wordt beschouwd als een bewuste en vrijwillige beslissing, die niet door de staat kan worden afgedwongen. “Door het online register kunnen ziekenhuizen in geval van nood gemakkelijk en veilig over de benodigde informatie beschikken en zien of de persoon orgaandonor is. Daarnaast moet de huisarts, indien nodig, zijn patiënten om de twee jaar adviseren over orgaan- en weefseldonatie en hen aanmoedigen zich te laten registreren. Tegelijkertijd wordt het recht op zelfbeschikking van elk individu behouden en kunnen meer zieke mensen worden geholpen.

Instituut voor medische documentatie

Volgens een ‘Spiegel’-rapport wordt het geplande online register beheerd door het Duitse instituut voor medische documentatie en informatie in Keulen. Annalena Baerbock, de leider van “De Groenen” vertelde aan “Der Tagesspiegel“, dat het belangrijk is om solidariteit te tonen met de medemensen door de bereidheid om organen te doneren. Momenteel geldt in Duitsland de regel, dat een orgaandonor een pasje bij zich draagt of dat familieleden beschikken over een instemming om organen beschikbaar te stellen. De ziekenfondsen zullen nog regelmatig over orgaandonatie blijven informeren, maar burgers worden niet gevraagd naar hun bereidheid om te doneren.

Het debat over een mogelijke nieuwe verordening zal in de Bondsdag partij-overstijgend worden gevoerd. Aan het einde zal er worden gestemd, zonder dat de parlementsleden zijn gehouden aan een eventueel ingenomen standpunt van hun fractie. (Bron: Der Tagesspiegel)

Vertaling Nederlands Duits

Zoekt u een vertaalbureau voor uw vertaling Nederlands Duits? Maak kennis met Vertaalbureau Tongo! Wij verzorgen al jaren vertalingen vanuit en naar het Duits. Tongo zorgt ervoor dat u altijd uw vertaalde boodschap snel geleverd krijgt. Wilt u indruk maken op een Duitse zakenpartner? Bent u van plan uw droombaan in Duitsland na te jagen en wilt u uw sollicitatiebrief foutloos vertaald hebben? Laat uw vertaling dan over aan Vertaalbureau Tongo. Onze taalprofessionals pakken uw vertaling Duits met plezier aan. Zij zorgen ervoor dat elke vertaling grammaticaal klopt én dat het prettig leesbaar is.

Native speakers

Onze native speakers Duits weten precies hoe ze uw tekst goed moeten overbrengen. Zij kunnen zich dankzij hun achtergrond goed inleven in de Duitse taal en cultuur. Vertalingen in diverse vakgebieden zijn onze specialiteit. Om wat voor vertaling het ook gaat, elke vertaling Duits verzorgen wij graag voor u. Vertaalbureau Tongo laat taalbarrières voorgoed verdwijnen.

Deel dit bericht via: