Vreemde uitspraak voetbalcoach

vreemde uitspraak voetbalcoach

Tolk had vreemde uitspraak voetbalcoach Engeland kunnen voorkomen

Hilariteit alom op de Britse sociale media, als het gevolg van een uitspraak van de coach van Tottenham Hotspur. De coach van de ‘Spurs’ zei letterlijk “Tottenham is de grootste club van Engeland”. Voor iedereen die niet zo thuis is in het Engelse voetbal: dat is verre van waar, het is een subtopper die aardig meedoet.

De grootste club van Engeland

De kans is groot dat de Argentijnse coach in Engelse dienst iets anders bedoeld had te zeggen. Het is bijvoorbeeld goed mogelijk dat hij Tottenham de ‘mooiste’ club wilde noemen, om aan te geven hoe graag hij daarvoor werkt. De letterlijke vertaling die hij gebruikte zorgde er in dit geval voor dat hij het middelpunt werd van veel spottende berichten op de verschillende sociale media. Hij heeft regelmatig een tolk bij zich om dit te voorkomen, maar leek daar nu geen behoefte aan te hebben.

Boodschap in een andere taal

Toch lijkt het achteraf verstandiger om voortaan weer gewoon gebruik te maken van een tolk. Bij Tongo zorgen onze tolken eervoor dat een ieder de mogelijkheid heeft om zich in zijn of haar eigen taal uit te drukken. Dit helpt de boodschap goed over te brengen in een andere taal. Daardoor wordt hilariteit voorkomen of ontstaat er simpelweg minder onduidelijkheid. De inzet van een tolk is wat dat betreft in tal van situaties waardevol. De kans is groot dat de voetbaltrainer zich daar inmiddels ook weer goed van bewust is.

Deel dit bericht via: