Voetballer Sterling wil zwaardere straffen racisme

Voetballer Sterling wil zwaardere straffen racisme

 

Tijdens de wedstrijd tussen Engeland en Montenegro was er op voetbalgebied weinig aan te merken, maar op de tribunes ging het er een stuk minder positief aan toe. De aandacht ging helaas niet uit naar de goede prestaties met de bal, maar naar de liederen die vanaf de tribune te horen waren.

De supporters in het stadion in Podgorica lieten zich van hun minst positieve kant zien, door racistische liederen te zingen en oerwoudgeluiden te maken. Er was geen vertaalbureau voor nodig om te verstaan wat de supporters scandeerden, iets waar onder andere international Sterling veel last van had.

Racistische liederen vanaf de tribune

Ook voetbalcommentator Ian Dennis had door dat er al na 6 minuten tijdens de wedstrijd racistische liederen te horen waren. Hij gaf dit aan tijdens het live-verslag op BBC Radio 5, waarmee goed duidelijk werd dat dit ook in de rest van het stadion goed te horen moest zijn. Dit was onder andere te horen als Danny Rose aan de bal was, net als wanneer de bal werd gespeeld naar Callum Hudson-Odoi.

Verschillende spelers van het Engelse team hadden er last van en ook de bondscoach bleek zich er enorm over op te winden. Zij vinden het heel belangrijk dat dergelijke geluiden rondom het voetbal niet te horen zijn.

Onacceptabel volgens spelers en de bondscoach

Zowel de spelers als de bondscoach van het Engelse team hebben aangegeven het onacceptabel te vinden wat er is gebeurd. Ze hopen dat de UEFA er goed mee om zal gaan. De bondscoach verklaarde: “Ik weet heel goed wat ik heb gehoord. Dit kunnen we niet accepteren”. De UEFA heeft inmiddels laten weten inderdaad na te denken over maatregelen tegen Montenegro. Op 16 mei zal er een zaak dienen, waarin zal blijken of er sancties volgen.

Overigens is het niet de enige keer de afgelopen tijd dat er sprake lijkt te zijn geweest van racisme. Eerder speelde Chelsea uit Engeland een wedstrijd tegen Dinamo Kiev in Oekraïne. Ook toen was er sprake van racistische geluiden. Opnieuw was Hudson-Odoi een van de slachtoffers. De UEFA heeft ook rondom die klacht aangegeven er mee aan de slag te gaan en het te onderzoeken.

Er worden regelmatig boetes uitgedeeld aan clubs en landen waarvan de supporters zich misdragen. Toch lukt het tot op heden nog niet goed om het daadwerkelijk te stoppen. Onder andere Raheem Sterling vindt daarom dat er aanvullende maatregelen genomen moeten worden. Wat hem betreft zou het de fans verboden moeten worden om nog langer naar de wedstrijden te komen, als ze zich racistisch hebben uitgelaten.

Vertaling Engels – Nederlands en andersom

Op zoek naar een vertaalbureau tussen het Engels en het Nederlands? We hebben veel ervaring met vertalingen  in de beide richtingen. We werken voor diverse bedrijven aan Engelse vertalingen vanuit het Nederlands, net als andersom om de teksten juist hier in Nederland goed beschikbaar te maken.

Op die manier zorgen we er in de beide richtingen voor dat we vertalingen in orde maken, waarmee u kunt rekenen op de hoogst mogelijke kwaliteit. Benieuwd naar de mogelijkheden van een vertaling vanuit of naar het Engels, of in een andere taal? Neem contact met ons op, dan brengen we u graag een vrijblijvende offerte uit.

Deel dit bericht via: