Vertaling nieuwe Harry Potter

vertaling nieuwe harry potter

Nederlandse vertaling nieuwe Harry Potter

De fans hadden het boek natuurlijk al wat langer in het vizier. Maar inmiddels is ook de Nederlandse vertaling van de nieuwste Harry Potter verschenen. Het gaat om de vertaling van ‘Harry Potter and The Cursed Child Parts I and II’. De liefhebbers van de boeken hebben hier enorm naar uitgekeken.

Nieuw boek en een toneelstuk

Het gaat om de vertaling van het boek en daarnaast ook om een speciale eerste editie van de toneeltekst. Dit maakt het voor de fans in Nederland en Vlaanderen mogelijk om het nu al legendarische verhaal in de eigen taal te lezen, zodat ze daar eenvoudiger doorheen kunnen. Pottermore zal het adres zijn van de publicatie van het e-Book in het Nederlands. Dit is de interactieve website van JK Rowling zelf, waar ze een ware tovenaarswereld creëert.

Vertaling vanuit het Engels naar het Nederlands

De vertaling van het Engels naar het Nederlands is een gebruikelijke, dat is uiteraard ook bij de andere verhalen van Harry Potter gebeurd. De fans hebben er niet lang op hoeven wachten, al heeft een deel van hen het verhaal natuurlijk ook al in het Engels gelezen. We zijn bij Vertaalbureau Tongo een groot voorstander van de vertalingen naar het Nederlands. Die zorgen er uiteindelijk voor dat we het verhaal in z’n volle glorie ook in onze eigen taal kunnen lezen, waarmee het weer een stuk breder toegankelijk wordt.

Deel dit bericht via: