Tongo-fotoslider
070 - 753 19 44 info@tongo.nl

Onze hoogopgeleide vertalers vertalen met gevoel en nauwkeurigheid van Nederlands naar het Engels

Als u een tekstvertaling van Nederlands naar het Engels nodig heeft, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verzorgen de vertaling van al uw medische, juridische, technische, financiële en commerciële teksten. Voor het vertalen doen wij een beroep op onze hoogopgeleide en ervaren Engelse native speakers. Ook als u een beëdigde vertaling Nederlands Engels van uw officiële document nodig heeft, kunnen wij die voor u verzorgen. Uiteraard doen wij ook de andere talen, zoals Nederlands Japans, Nederlands Noors, Nederlands Oekraïens voor Oekraine, Nederlands Pools, Nederlands Roemeens, Nederlands Russisch, Nederlands Turks, Nederlands Zweeds, enzovoorts. Vraag direct een offerte aan. Wij geven u gegarandeerd een scherpe prijsopgave.

Vertalen van Nederlands naar het Engels

Vertalen van Nederlands naar het Engels lijkt gemakkelijk, maar dat is het zeker niet. Vertalen is soms moeilijker dan schrijven. Het Nederlands kan de rijke Engelse taal gewoon niet bijhouden, omdat het Nederlands veel minder uitdrukkingsvaardig is dan het Engels. Het Engels is een taal waar u veel meer mee kunt zeggen. Verschillende woorden hebben één betekenis. Waarvoor wij een enkel woord hebben, kunnen er in het Engels soms wel drie of vier zijn. Om een tekst van het Nederlands naar het Engels correct te vertalen is een native speaker onmisbaar.

Een native speaker is een vertaler die de doeltaal van een vertaling als moedertaal heeft. Een tekst of document van het Nederlands naar het Engels vertalen, heeft dus een Engelse native speaker nodig. Dit heeft als voordeel dat de vertaler niet alleen een objectief begrip heeft van de taal, maar ook actuele en culturele kennis heeft van de toepassing ervan. Hierdoor kunnen wij topkwaliteit garanderen.

Engels is een cultuurtaal

De geschiedenis van de Engelse taal is rijk en gevarieerd en bevat wat onverwachte invloeden. Waarschijnlijk is het daarom één van de meest gesproken en geschreven talen ter wereld. Het Engels is een cultuurtaal. De taal van vele wereldberoemde auteurs zoals William Shakespeare, Charles Dickens, Roald Dahl en Ernest Hemingway.

Een Nederlands document laten vertalen naar het Engels kan allerlei redenen hebben. Om dit te doen zijn er allerlei online vertaalmachines beschikbaar, maar alleen een professionele vertaler kan uw document correct vertalen. Doordat vertaalmachines de tekst woord bij woord vertalen, klopt de zinsopbouw vaak niet. Het kan wel zijn dat u de tekst begrijpt, maar de tekst wordt qua spelling en zinsopbouw niet goed vertaald. Dit valt vooral op bij het gebruik van werkwoorden en zelfstandige naamwoorden. Hoewel fouten nooit 100% te voorkomen zijn, staan wij wel bekend om onze zorgvuldigheid. Een tekst of passage foutief vertalen staat immers onzorgvuldig.

Ook in de zakenwereld blijft spelling van belang. Contracten, afspraken of overdrachten niet correct vertalen kan leiden tot chaos. Het zijn zaken die u kunt voorkomen door een professioneel vertaalbureau te benaderen. Wij zijn er voor u, ook voor de langere termijn. Veel bedrijven maken regelmatig gebruik van onze expertise. Wij zijn graag ook uw vaste partner. Ons vertaalbureau heeft een breed netwerk aan vertalers, zodat wij u met elke taal van dienst kunnen zijn. Een document vertalen van Nederlands naar het Engels? Mail ons uw tekst en wij zenden u binnen 30 minuten een geheel vrijblijvende prijsopgave en levertijd.