Vertaalbureau Zoetermeer

Zoekt u een vertaalbureau Zoetermeer?  Dan bent u bij vertaalbureau Tongo aan het juiste adres. Of het nu gaat om een vertaling van een offerte van het Nederlands naar het Italiaans, een diploma van het Oekraïens naar het Nederlands of een medisch document van het Nederlands naar het Fins, wij regelen graag de vertaling voor u.

De voordelen van vertalen bij Vertaalbureau Zoetermeer:

Over Vertaalbureau Tongo

Tongo maakt gebruik van een uitgebreid netwerk van ervaren (beëdigde) vertalers. Daardoor zijn vertalingen in alle gangbare talen mogelijk. Bij Vertaalbureau Tongo bent u snel in het bezit van de juiste vertaling! Vertaalbureau Tongo is het full-service vertaalbureau gespecialiseerd in vertalingen voor zowel grote als kleine bedrijven, instellingen en particulieren. Met onze snelle service, gegarandeerde kwaliteit en heldere tarieven onderscheiden wij ons van andere vertaalbureaus.

vertaalbureau zoetermeer

Meer over Zoetermeer

Uit opgravingen van de Archeologische Werkgroep Zoetermeer blijkt dat in de 13e eeuw al sprake was van bewoning aan de Dorpsstraat in Zoetermeer. De vondst van een stuk hout in een daliegat nabij het woonhart bleek na onderzoek ongeveer 1000 jaar oud te zijn. Hoewel er bij de opgraving geen sporen van bewoning werden gevonden, heeft de gemeente de vondst gebruikt voor een publiciteitscampagne “Zoetermeer 1000 jaar” om de stad op de kaart te zetten.

Spoorwegnet

De aansluiting van Zoetermeer op het spoorwegnet in 1868 kondigde het begin aan van de groei van Zoetermeer en Zegwaart. De Molenweg werd tot Stationsstraat omgedoopt toen het station ‘Soetermeer-Zegwaart’ in gebruik werd genomen. In de omgeving van het dorp werd door veel boeren boter geproduceerd, waardoor Zoetermeer wel het Boterdorp genoemd werd.

Margarinefabriek

Bekendheid kreeg Zoetermeer onder meer door Adriaan van Well die als kruidenier in 1932 De Spar begon. De arbeiderszoon Bernardus Brinkers stichtte aan het einde van de negentiende eeuw een margarinefabriek (Brinkers) in Zoetermeer, die in een eeuw uitgroeide tot een vettenfabrikant van Europees formaat. Martin van der Hagen stichtte in 1896 een stoomzuivelfabriek die vijf jaar later de naam kreeg waaronder hij nog steeds wereldbekendheid geniet: Nutricia. Zoetermeer kreeg omstreeks 1930 naam als boterdorp met 50 boter- en margarineboeren, waarvan de firma Van der Spek om zijn “Zoetermeerse Roem” bekendheid kreeg.

Bezienswaardigheden

Enkele bezienswaardigheden in Zoetermeer zijn: het stadsmuseum Zoetermeer, de Oude Kerk Zoetermeer, de korenmolen De Hoop en de Nelson Mandelabrug. Naast deze bezienswaardigheden heeft Zoetermeer ook nog tal van jaarlijkse evenementen.

Aanvraagformulier vrijblijvende offerte

bijv. Nederlands-Engels, Nederlands-Duits
Click or drag a file to this area to upload.
=