Vertaalbureau Tilburg

Zoekt u een vertaalbureau Tilburg?  Dan bent u bij vertaalbureau Tongo aan het juiste adres. Of het nu gaat om een vertaling van een huurcontract van het Nederlands naar het Spaans, een geboorteakte van het Turks naar het Nederlands of een marketingplan van het Italiaans naar het Engels, wij regelen graag de vertaling voor u.

De voordelen van Vertaalbureau Tilburg:

Over Vertaalbureau Tongo

Tongo maakt gebruik van een uitgebreid netwerk van ervaren (beëdigde) vertalers. Daardoor zijn vertalingen in alle gangbare talen mogelijk. Bij Vertaalbureau Tongo bent u snel in het bezit van de juiste vertaling! Vertaalbureau Tongo is het full-service vertaalbureau gespecialiseerd in vertalingen voor zowel grote als kleine bedrijven, instellingen en particulieren. Met onze snelle service, gegarandeerde kwaliteit en heldere tarieven onderscheiden wij ons van andere vertaalbureaus.

vertaalbureau tilburg

Meer over Tilburg

De naam Tilburg komt voor het eerst voor in het Liber Aureus uit 1191. Daarin werd een document uit 709 overgeschreven, dat opgemaakt zou zijn in Tilburg (actum publice Tilliburgis). Het huidige Tilburg stond toen bekend als West-Tilburg, terwijl Oost-Tilburg overvleugeld werd door het in 1212 er vlak naast gestichte Oisterwijk. De gehele heerlijkheid, die nog meer plaatsen omvatte, staat wel bekend als Groot-Tilburg. In 1387 werd Tilburg van Oisterwijk gescheiden en ging, samen met Goirle, de heerlijkheid Tilburg en Goirle vormen. Deze maakte deel uit van het Kwartier van Oisterwijk van de Meierij van ‘s-Hertogenbosch.

Fabriek

In de 15e eeuw liet Jan van Haestrecht, één van de heren van Tilburg, het Kasteel van Tilburg bouwen, dat in 1858 moest wijken voor een fabriek. Het is nog steeds terug te vinden in het wapen en het logo van de stad. De bestuurlijke eenheid Tilburg is ontstaan uit een aantal buurtschappen, zogenaamde herdgangen, die met elkaar in verbinding stonden. De oude dorpskernen zijn nog steeds terug te vinden in de namen van verschillende oude wijken.

Kruikezeikers

In de volksmond worden Tilburgers Kruikezeikers genoemd. Dit omdat de inwoners vroeger in kruiken urineerden. De kruiken met urine werden, vanaf de 17e eeuw, verkocht aan de textielindustrie, die de urine (vanwege de daarin aanwezige ammoniak) nodig had voor het wassen van wol. Sinds de 19e eeuw worden chemicaliën ingezet voor de bewerking van textiel. Het “Kruikenzeiken” duurde echter voort tot diep in de 19e eeuw.

Aanvraagformulier vrijblijvende offerte

bijv. Nederlands-Engels, Nederlands-Duits
Click or drag a file to this area to upload.
=