Tongo-fotoslider
070 - 753 19 44 info@tongo.nl

Vertaalbureau Eindhoven

vertaalbureau eindhoven

Zoekt u een vertaalbureau Eindhoven?  Dan bent u bij vertaalbureau Tongo aan het juiste adres. Of het nu gaat om een vertaling van uw juridisch document van het Engels naar het Nederlands, een handleiding van het Portugees naar het Nederlands of een diploma van het Nederlands naar het Pools, wij regelen graag de vertaling voor u.

De voordelen van Vertaalbureau Eindhoven:

Over Vertaalbureau Tongo

Vertaalbureau Tongo is het full-service vertaalbureau gespecialiseerd in vertalingen voor zowel grote als kleine bedrijven, instellingen en particulieren. Met onze snelle service, gegarandeerde kwaliteit en heldere tarieven onderscheiden wij ons van andere vertaalbureaus. Tongo maakt gebruik van een uitgebreid netwerk van ervaren (beëdigde) vertalers, waardoor vertalingen in alle gangbare talen mogelijk zijn. Bij Vertaalbureau Tongo bent u snel in het bezit van de juiste vertaling!

Meer over Eindhoven

De stad Eindhoven ontstond op een hoger gelegen terrein tussen de riviertjes de Dommel en de Gender. Zij kreeg al in 1232 stadsrechten en marktrecht van hertog Hendrik I van Brabant. Op de plaats van het oude kasteel uit de vijftiende eeuw ligt nu villa Ravensdonck.

Ten gevolge van de industriële ontwikkeling trokken de Eindhovense fabrieken rond 1900 steeds meer werknemers aan. Dat waren onder meer de textielfabrieken, tabaksverwerkers, stoomlederfabrieken, de Koninklijke lucifersfabrieken Mennen & Keunen en de gloeilampenfabriek Philips vanaf 1891. De stad had economisch profijt van de fabrieken en fabrikanten.

In 1920 ontstond de huidige gemeente Eindhoven, toen ook wel Groot-Eindhoven genaamd, uit een fusie van de oorspronkelijke gemeente Eindhoven, die niet veel meer dan de huidige binnenstad omvatte, met de omliggende gemeenten Strijp, Woensel, Gestel, Tongelre en Stratum.

De oorsprong van de naam Eindhoven zou in de 5e eeuw liggen. De naam zou afgeleid zijn van het riviertje de Einde of Ende dat we tegenwoordig kennen als de Gender. De naam Eindhoven bestaat uit twee delen: ‘ende’, wat rivier (de Gender) betekent en ‘hova’. Een hova was oorspronkelijk een stuk grond van ongeveer 10 hectaren groot, in bruikleen of pacht gegeven aan particulieren, die de gronden in stukken van een bepaalde grootte ontgonnen. Eindhoven betekent in deze verklaring dan hoeve aan de rivier.

-Hoven is geen meervoudsvorm, maar een oude naamval van het enkelvoud, om een plaatsbepaling te vormen.  De uitgang –hofen/-hoven komt overigens ook bij plaatsnamen in België en Duitsland veelvuldig voor.