Vertaalbureau Arnhem

Zoekt u een vertaalbureau Arnhem?  Dan bent u bij vertaalbureau Tongo aan het juiste adres. Of het nu gaat om een vertaling van een medisch document van het Nederlands naar het Portugees. Een geboortebewijs van het Noors naar het Nederlands. Of een jaarverslag van het Nederlands naar het Engels, wij regelen graag de vertaling voor u.

De voordelen van Vertaalbureau Arnhem:

vertaalbureau arnhem

Over Vertaalbureau Tongo

Vertaalbureau Tongo is het full-service vertaalbureau gespecialiseerd in vertalingen voor zowel grote als kleine bedrijven, instellingen en particulieren. Met onze snelle service, gegarandeerde kwaliteit en heldere tarieven onderscheiden wij ons van andere vertaalbureaus. Tongo maakt gebruik van een uitgebreid netwerk van ervaren (beëdigde) vertalers, waardoor vertalingen in alle gangbare talen mogelijk zijn. Bij Vertaalbureau Tongo bent u snel in het bezit van de juiste vertaling!

Meer over Arnhem

Vroege sporen van nederzettingen hebben aangetoond dat de vroege Arnhemmers zijn afgedaald uit de hoger gelegen bossen. Arnhem is oorspronkelijk niet gebouwd op de oevers van de Rijn, maar op het hoger gelegen deel langs de Sint Jansbeek. Arnhem ontstond op de plek waar de weg tussen Nijmegen en Utrecht/Zutphen zich splitste. Zeven sprengbeken voorzagen de stad van water. Pas toen de loop van de Rijn in 1530 door de Arnhemmers werd verlegd, kwam Arnhem aan de rivier te liggen.

Nederzetting

De nederzetting kreeg op 13 juli 1233 stadsrechten van graaf Otto II van Gelre, de graaf van Zutphen. Arnhem had in de 13e eeuw 2.000 tot 3.000 inwoners, die binnen de vestingwallen van de huidige binnenstad woonden. Hoewel Arnhem al voor de stadsrechtsverlening een vorm van verdediging had, groeide deze in 1291 uit tot stadsmuur, die in 1505, 1519 en 1533 werd uitgebreid om ten slotte in de 19e eeuw te worden afgebroken.

Hoofdstad

De stad werd in 1579 voor het eerst de Gelderse hoofdstad, toen het zich als hoofdstad van het Kwartier van Veluwe in het Hertogdom Gelre bij de Unie van Utrecht voegde. In 1585 voegde Arnhem zich, als hoofdstad van het gewest Gelre, bij de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en in 1817 werd Arnhem hoofdstad van de provincie Gelderland in het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Tijdens de 2e helft van de 19e en van de 20e eeuw is Arnhem sterk uitgebreid. Heden wordt nog steeds flink gebouwd en uitgebreid. Men is jaren bezig geweest met een nieuw centraal station, dat in 2015 eindelijk in gebruik werd genomen.

Toerisme

Voor toeristen is er in Arnhem van alles te doen. Zo kunnen toeristen naar dierentuin Burgers’ Zoo, zijn er tal van musea en is het voetbalstadion van de plaatselijke Eredivisieclub Vitesse er gevestigd. In de laatstgenoemde accommodatie (Gelredome) worden ook evenementen georganiseerd.

Aanvraagformulier vrijblijvende offerte

bijv. Nederlands-Engels, Nederlands-Duits
Click or drag a file to this area to upload.
=