Vertaalapps: werken ze echt?

Vertaalapps: werken ze echt?

Absoluut niets kan u tegenwoordig weerhouden van een buitenlandse reis (hoewel deze veronderstelling met het oog op de huidige crisis rond het Corona-virus wellicht wat voorbarig is). Zelfs het vroeger zo gevreesde taalobstakel is er tegenwoordig nauwelijks meer. Diverse vertaalapps zijn te hulp geschoten om overal ter wereld antwoorden te geven op taalvragen.

Wat kunnen vertaaltoepassingen u bieden?

Het is nauwelijks meer denkbaar dat we op vakantie gaan zonder onze mobiel of tablet mee te nemen. Ze zijn onze individuele gids voor onderweg geworden. De apps op de mobiel zijn meestal gratis en kunnen prima antwoord geven op een vertaalvraag. De applicaties beweren dat ze daadwerkelijk het taalobstakel hebben weggenomen en ze blijven helpen totdat de batterij leeg is.

Wat zijn de beste vertaalapps?

Veel vertaalpps maken al gebruik van voice search. Dat wil zeggen, dat een zoekterm niet meer ingetypt hoeft te worden. U kunt de zoekterm inspreken en het antwoord krijgt u direct. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van vertaalapps:

  1. iTranslate Voice

Deze vertaalapp heeft een extra functie met de naam “AirTranslate”, waarmee 2 personen hun telefoons aan elke andere kunnen linken en zo een gesynchroniseerd gesprek in 2 talen kunnen voeren.

  1. Google Translate

Google Translate is waarschijnlijk de meest gebruikte vertaaltoepassing. Het overtreft verschillende andere vertaaltoepassingen in heel veel talen.

  1. Microsoft Translator

Microsoft Translator is een van de meest functionele vertaaltoepassingen op de markt. Het biedt variaties voor individueel-, service- alsook onderwijs- en leergebruik. Een van de meest intrigerende facetten van deze vertaalapplicatie is dat de academische variatie zodanig is gepland dat een veel uitgebreidere groep wordt bereikt van mensen die bijvoorbeeld doof zijn.

Zijn vertaaltoepassingen de moeite van het proberen waard?

Vertaalapps zijn erg handig tijdens uw vakantie in het buitenland. Ze bieden de mogelijkheid om snel een vertaling te vinden voor dat ene woordje of die zin, die u zelf in die taal niet kunt formuleren. Ze zijn altijd onder handbereik en bovendien gratis. Door de aanwezigheid van de vertaalapps op uw telefoon zult u zelfverzekerder op stap gaan. Want als u iets niet kunt lezen in een andere taal of u weet niet hoe u iets moet zeggen, is uw assistent altijd ter plaatse.

Vertalingen

Voor het vertalen van woordjes of zinnen tijdens uw vakantie zijn we natuurlijk niet de aangewezen partner. Daar kunnen de vertaalapps u prima mee helpen. En als u dan na thuiskomst weer een echte vertaling nodig heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen. Dit kan natuurlijk ook voor het vertalen van een juridisch of medisch document, waar u tijdens uw vakantie mee te maken hebt gekregen.

Deel dit bericht via: