Veel Europeanen spreken vreemde taal

Veel Europeanen spreken vreemde taal

Maar liefst 65% van de Europeanen in de leeftijd tussen 25 en 64 spreekt ten minste één vreemde taal. Tijdens een onderzoek werd de hoogste taalvaardigheid aangetroffen in Zweden (97% van de burgers sprak ten minste één vreemde taal), Letland, Denemarken en Litouwen (96%), Luxemburg (95%), Finland en Malta (92%) en Estland (91%).

Op een zeer laag niveau in de tabel blijkt 65,4% van de volwassenen in het Verenigd Koninkrijk helemaal geen vreemde talen te spreken, slechts 20% sprak één vreemde taal, 9,6% beheerste twee andere talen en 5% kon drie extra talen spreken. Vlak achter het Verenigd Koninkrijk staan Roemenië (64,2% van de burgers sprak geen vreemde talen), Bosnië en Herzegovina (61%), Albanië (59,9%) en Hongarije (57,6%).

Niveaus van meertaligheid zijn erg hoog in Luxemburg, waar meer dan de helft van de bevolking (51,2%) beweert tenminste drie vreemde talen te spreken. Luxemburg heeft drie officiële talen (Luxemburgs, Frans en Duits) en de meest gesproken extra talen zijn Engels, Portugees en Italiaans. Hoge percentages van drie vreemde talen werden ook gezien in Finland (44,9%) en Slovenië (37,7%).

Vertaalbureau

Wij spreken bij Vertaalbureau Tongo honderden vreemde talen. Niet allemaal door één persoon uiteraard, maar met al onze vertalers. Er kan dan ook vrijwel geen talencombinatie voorbij komen, die wij niet kunnen vertalen. Enkele voorbeelden van talen, die wij voor u kunnen vertalen zijn o.a.:

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden. We kunnen de bovenstaande talen in elk geval vertalen vanuit of naar het Nederlands en Engels en daarnaast ook naar of vanuit andere talen. Staat uw gewenste taal er niet bij, neem dan contact met ons op. Vrijwel zeker kunnen wij aan uw wensen tegemoet komen.

Tarieven

Vertaalbureau Tongo hanteert heldere tarieven voor de vertalingen. U weet van tevoren exact waar u aan toe bent en komt achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan. Een offerte kunt u vrijblijvend aanvragen via de aanvraagmodule op deze pagina. Mailen of bellen (070-7531944) mag natuurlijk ook.

Deel dit bericht via: