Twitter introduceert donkere modus

Twitter introduceert donkere modus

 

Zoals beloofd in januari door Twitter-CEO Jack Dorsey, heeft het bedrijf  een nog donkerdere versie van de bestaande donkere modus van de app geïntroduceerd. Vroeger was het donkere thema van Twitter meer een blauwachtige tint in plaats van een echt zwarte, wat niet iedereen leek te willen. Nu is er een optionele instelling die de huidige donkere modus nog zwarter maakt.

Om de nieuwe functie te gebruiken, gaat u eerst naar de sectie ‘Instellingen en privacy’ van de Twitter-app en klikt u vervolgens op ‘Beeldscherm en geluid’. Vanaf hier kunt u de ‘Nachtstand’ inschakelen, waardoor het huidige blauwzwart nog donkerder wordt. Een tweede optie, “Lights Out”, wordt ook aangeboden. Indien ingeschakeld, schakelt de donkere modus de blauwe tonen uit en wordt in plaats daarvan zwart.

Batterij

Het is een interessante keuze om niet alleen het bestaande thema donkerder te maken, maar ook een derde optie te introduceren. De meeste apps met een donkere modus doen dit niet, ze bieden alleen een helder, wit thema en nog een donkere optie. Twitter, dat niet bekend staat om zijn vernieuwingen, doet dit nu dus wel.

Een aanpassing aan de donkere modus lijkt misschien een kleine aanpassing, die niet de moeite waard is. Maar de donkere modi zijn tegenwoordig populairder geworden naarmate grotere telefoonschermen de norm werden. Ze kunnen helpen de levensduur van de batterij te verlengen op geavanceerde OLED-apparaten. En dan vooral op apps die net zo regelmatig worden gebruikt als Twitter.

Donkere modus

Sommige mensen voelen ook dat een donkere modus gewoon makkelijker is voor de ogen wanneer apps langere tijd worden gebruikt. Het onderwerp van de donkere modus haalde zelfs The Wall Street Journal. Dat zorgde ervoor dat donkere thema’s volop in de belangstelling kwamen. Niet alleen als voordelen voor de batterij, maar ook omdat ze kunnen helpen om verslaving aan het apparaat te verminderen en de slaap te verbeteren.

Tegenwoordig ondersteunen een aantal apps donkere thema’s. Hiertoe behoren YouTube, Google, Medium, Reddit, Instapaper, Pocket, iBooks, Kindle, Google Maps, Waze en anderen. WhatsApp werkt volgens recente berichten ook aan een donkere modus.

Dorsey heeft een paar maanden geleden voor het eerst de plannen van Twitter aangekondigd voor een nieuwe dark-modus. Hij deed dit als reactie op een klacht van een klant die de dark-modus van Twitter een “raar blauw” noemde. Twitter heeft ook een “automatische” donkere modus toegevoegd op basis van tijdzones op iOS.

Vertaalbureau

Als u een vertaling nodig hebt, staat u voor de keuze: een individuele vertaler of een vertaalbureau? Als u een document naar meerdere talen wilt vertalen, bent u met een vertaalbureau direct klaar. U hoeft dan niet zelf meerdere vertalers bij elkaar te zoeken. Ook zorgt het vertaalbureau ervoor, dat alles op elkaar afgestemd wordt.

Breed scala aan specialismen

Of u nu een website voor kinderen, een boek voor juristen of een technische handleiding wilt laten vertalen, een vertaalbureau weet altijd een ervaren vertaler te vinden, die bekend is met uw vakgebied en doelgroep. Een vertaalbureau heeft een uitgebreid netwerk van vertalers met elk hun eigen specialisme.  Kijk ook eens op het overzicht van de vakgebieden die Vertaalbureau Tongo beheerst.

Deel dit bericht via: