Tweede taal leren

tweede taal leren

Het spreken van een tweede of derde taal heeft zijn voordelen. Zo kunt u zich in het buitenland bijvoorbeeld beter verstaanbaar maken. Op het moment dat u besluit een andere taal te leren geldt: hoe ouder u bent, des te kleiner de kans is dat u deze taal accentloos beheerst. Hoe jonger u begint, hoe beter. Zo leren kleuters vele malen gemakkelijker een tweede taal dan jongvolwassenen. Jonge kinderen leren een taal op de automatische piloot, terwijl scholieren vaak vaste grammaticaregels uit het hoofd moeten leren.

Door een tweede taal onbewust aan te leren heeft het meer resultaat. Daarnaast ligt er op kinderen geen maatschappelijke druk, waardoor er meer tijd en ruimte is een andere taal te leren. Taalexperts leggen uit dat het aanleren van een vreemde taal na de puberteit al moeilijker is. Na deze periode vindt een biologische verandering plaats.

Volwassenen associëren beter

Toch is er ook voordeel te noemen wanneer u ouder bent en begint aan het leren van een vreemde taal. Volwassenen kunnen beter associëren! Zij zijn in staat gemakkelijk allerlei associaties te maken en dit proces verloopt sneller dan wanneer kinderen een vreemde taal leren spreken. Volwassenen dienen enkel het woord te leren, de betekenis is al bekend vanuit onze moedertaal. Kinderen hebben als voordeel dat zij een veel betere uitspraak hebben, doordat zij aangeleerde klanken volledig los kunnen laten. Dit is voor volwassenen veel lastiger. Er zijn een aantal factoren bepalend voor de snelheid waarop volwassenen een vreemde taal leren:

  • De kwaliteit van de manier waarop de vreemde taal wordt aangeleerd
  • Motivatie bepaalt voor een groot deel het succes in het leerproces
  • De mate van bijscholing en training die gevolgd zijn en worden

Alle talen

U spreekt een goed woordje over de grens, maar laat uw vertaling toch liever aan echte professionals over? Geen probleem! Bij Vertaalbureau Tongo vertalen wij uw tekst van en naar elke gewenste taal. Dit kan van en naar het Engels, Duits, Russisch, Italiaans, maar ook het Pools, TurksRoemeens en vrijwel alle andere talen zijn geen enkel probleem voor ons. Wij doorbreken die taalbarrières graag voor u.

Welke taal u ook zoekt, bij Vertaalbureau Tongo bent u aan het juiste vertaaladres! Staat uw gewenste taal/talencombinatie er niet bij? Bel ons dan gerust op 070-7531944 en wij bespreken de mogelijkheden met u.

Deel dit bericht via: