Traditionele portemonnee sterft uit

Traditionele portemonnee sterft uit

 

De portemonnee zoals u die nu nog kent en waarschijnlijk altijd bij u heeft, sterft uit. U pakt uw sleutels, smartphone en portemonnee als u het huis verlaat. Zou het zo’n ramp zijn als u die laatste niet meeneemt? Het zal niet meer lang duren voordat het zover is, want de portemonnee heeft zijn langste tijd gehad.

De mobiele telefoon levert steeds meer mogelijkheden. Denk er eens over na. Op de luchthaven geeft u uw mobiele telefoon af in plaats van een papieren document bij de controle. Uw instapkaart wordt geïnspecteerd en gescand. Daarnaast wordt de telefoon ook al gebruikt om toegangskaarten te scannen in pretparken, bioscopen en concertzalen.

In de Verenigde Staten wordt in de meeste staten zelfs al een elektronische kopie van het kentekenbewijs van de auto geaccepteerd. Het zal niet lang meer duren voordat u uw telefoon ook als bedrijfs-ID kunt gebruiken. Iets wat medewerkers van Apple al doen op het hoofdkantoor van Apple Park. En steeds meer mensen gebruiken de smartphone voor betalingen via diverse beschikbare betalingsdiensten en banken.

Zorgen over veiligheid

Zeker, de ondergang van de fysieke portefeuille is niet aanstaande. Consumentengewoonten zijn moeilijk af te leren en het gebruik van een versie van een “portemonnee” om geld en andere bezittingen te ruilen, dateert minstens zo ver terug als het oude Griekenland. Vooral door het praten over een geldloze samenleving, zal papiergeld niet snel verdwijnen.

Toch zegt 68 procent van de 1.218 smartphonebezitters die door SurveyMonkey Audience, dat smartphones de behoefte aan portefeuilles uiteindelijk volledig zullen vervangen. Bijna de helft (45 procent) denkt dat portefeuilles over vijf jaar of minder overbodig zijn.

Zorgen over veiligheid is een van de belangrijkste redenen waarom mensen zich niet op hun gemak voelen bij het meenemen van hun portemonnee. Achtenvijftig procent van de SurveyMonkey-respondenten wil er echter wel voor zorgen dat ze betere telefoonbeveiliging hebben, voordat ze hun fysieke portemonnee helemaal niet meer gebruiken.

“Smartphones hebben één groot voordeel (gemak) en één grote zwakte (veiligheid) en consumenten zien duidelijk een afweging tussen die twee”, zegt Laura Wronski, senior onderzoeker bij SurveyMonkey die de enquête heeft uitgevoerd.

Rijbewijzen en transitkaarten

Er is nog meer weerstand tegen het terugtrekken van de portemonnee. Drieënveertig procent van de smartphonebezitters in de SurveyMonkey-enquête wil een langere levensduur van de batterij zien. Eerder stoppen ze niet met het gebruik van hun fysieke portemonnee. Iets minder dan de helft zei dat ze de mogelijkheid wilden hebben om hun paspoorten, rijbewijs of andere identiteitsbewijzen in de telefoon op te slaan.

De eerste onderzoeken om dit te realiseren zijn al aan de gang, maar er blijven uitdagingen. IDEMIA begon in 2015 met het testen van een Mobile Driver’s License (mDL) in de staat Iowa. Een test in Delaware kwam later en een andere start binnenkort in Oklahoma.

In 2016 ontving Gemalto twee jaar subsidie ​​van het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology (NIST) voor het testen van op smartphones gebaseerde digitale rijbewijzen in Colorado, Idaho, Maryland, Wyoming en Washington, D.C.

Rijbewijs

Het digitale rijbewijs of DDL van Gemalto, is uitgegeven door de afdeling motorvoertuigen in de pilotstaten. Eén van de voordelen is dat DDL’s gemakkelijker en sneller kunnen worden bijgewerkt met adreswijzigingen. Als de telefoon zoekraakt of wordt gestolen, kan de licentie op afstand worden gewist, voordat een nieuwe digitale versie wordt uitgegeven. Gemalto zegt dat dergelijke toepassingen beter bestand zijn tegen fraude en hacking.

Bovendien kunnen consumenten met een DDL ervoor kiezen om alleen de gepersonaliseerde ID-gegevens te delen die nodig zijn voor de situatie in kwestie. Of gegevens aan een politieagent tonen, op een checkpoint op de luchthaven, of zelfs om te bewijzen dat je de juiste leeftijd hebt; de barman hoeft alleen je foto te zien met een indicatie dat je “boven de 21” of “onder de 18 jaar” bent

Mobiele licentie

De mobiele licentie van IDEMIA is erop gericht de privacy op dezelfde manier te beschermen. “Als ik vandaag mijn (fysieke) rijbewijs laat zien, onthul ik in feite mijn naam, mijn adres, mijn geboortedatum, een heleboel persoonlijk identificeerbare informatie die niet nodig is om een transactie mogelijk te maken,” zegt Matt Thompson , een senior vice-president voor identiteitsoplossingen bij IDEMIA. “Een mobiel rijbewijs geeft alleen de informatie weer die nodig is voor de transactie die u probeert uit te voeren.”

Bovendien, als u door de politie wordt aangehouden, blijft u in het bezit van de telefoon, aangezien de agent draadloos toegang heeft tot uw referenties via Bluetooth Low Energy.

In mei begint het MTA-systeem in New York met de invoering van een systeem dat mobiele portefeuilles accepteert op bussen en metro, zelfs al heeft de MTA zich ertoe verbonden het huidige MetroCard-systeem tot 2023 te behouden.

Vanwege al zijn veelzijdigheid als potentiële fulltime vervanging van de fysieke portemonnee, kan uw telefoon in sommige gevallen ook uw voordeur en autodeur ontgrendelen. Dan is er ook geen reden tot paniek als de sleutels worden vergeten. (Bron: USA Today)

Financiële vertaling

Een financieel document vertalen is specialistenwerk. Bij een financiële vertaling komt meer kijken dan alleen een uitstekende talenkennis. Onze vertalers zijn hier steengoed in en garanderen een foutloze vertaling. Een vertaler dient bekend te zijn met de juiste terminologieën en vakinhoudelijke aspecten.

De context dient behouden te worden en fouten zijn ontoelaatbaar.  Voor opdrachtgevers uit de internationale zakenwereld, zoals accountants en verzekeraars verzorgen wij regelmatig financiële vertalingen. En die kunt u ook bekijken op uw smartphone.

Deel dit bericht via: