Toyota test zonnedak voor elektrische auto

Toyota test zonnedak voor elektrische auto

Toyota onderzoekt een gloednieuwe en ook versterkte versie van de zonnecellen, die het eerder op de Japanse exclusieve Prius PHV introduceerde. Het is een pilot samen met Sharp en de Japanse landelijke onderzoeksorganisatie NEDO. De modelcellen van deze demonstratieauto kunnen zonne-energie met 34% en meer omzetten. Dat is veel beter dan de bestaande commerciële versie van 22,5%. En, in tegenstelling tot zijn voorganger, kan hij bovendien de accu’s van de auto opladen, terwijl de auto daadwerkelijk rijdt. Daardoor wordt een aanzienlijk bereik terugverdiend terwijl de auto in gebruik blijft.

Het gloednieuwe systeem geeft zeker wel 44,5 km extra energie per dag, terwijl het geparkeerd staat. In de zon kan 56,3 km aan vermogen worden gewonnen voor zowel het aandrijfsysteem als de accu aan boord. Daarmee kan de airconditioning, navigatie en zelfs mee wordt gevoed.

Toyota gebruikt nieuw ontwerp

Met behulp van een opnieuw ontworpen celfilm van zonnepanelen van slechts 0,03 mm, kunnen de ingenieurs de film op een veel breder oppervlak van de auto plaatsen, in contrast met de bestaande productievariant. De celfilm kan met relatief gemak worden aangebracht op de motorkap, het dak, de kofferbak en de deuren. En zoals aangegeven, kan het systeem nu ook werken terwijl de auto’s daadwerkelijk rijden. Dit gebeurt dankzij aanpassingen in de manier waarop opgewekte stroom wordt gevoed aan het systeem. Dit is een belangrijk voordeel van de laatste generatie. De kracht wordt gewoon naar die aanvullende batterij overgebracht om de radio, airconditioning en navigatie te laten werken, enzovoort, wanneer de auto in beweging is.

Deze splinternieuwe testauto rijdt vanaf eind juli de weg op in Japan. Ook worden testen uitgevoerd in een aantal verschillende regio’s om zijn capaciteiten in verschillende klimaat- en rijomstandigheden te testen. Uiteindelijk is het doel om deze studie te gebruiken om de commerciële inzet van extra betrouwbare zonne-energie opwekkingstechnologie te bevorderen, die in een aantal transporttoepassingen kunnen werken.

Zonne-energie

Auto’s op zonne-energie zijn tot nu toe uitzonderlijk: er is Toyota’s eigen Prius PHV, maar het is vrij beperkt met betrekking tot wat je koopt in vergelijking met een standaard plug-in elektrisch. Lightyear One, een startup uit Nederland, onthulde vorige maand zijn eigen consumentenwagens en -vrachtwagens voor zonne-energie, maar de productie van die auto zal pas in 2021 van start gaan.

Technische vertaling

Bent u actief in de automobielindustrie of in een andere sector waar technische vertalingen noodzakelijk zijn, dan is Vertaalbureau Tongo uw aangewezen partner. Onze professionele technische vertalers zorgen ervoor, dat uw documenten perfect worden vertaald. Tenslotte kunt u zich in de techniek (en overigens ook in alle andere sectoren) geen missers veroorloven.

Vraag een offerte aan

Als u een vrijblijvende offerte bij ons aanvraagt, ontvangt u zo snel mogelijk een prijsopgave voor het vertalen van uw document(en). Onze tarieven zijn van toepassing op het aantal woorden in de brontekst, zodat het te betalen bedrag van tevoren vaststaat. Voor het aanvragen van een offerte kunt u gebruik maken van de aanvraagmodule aan de rechterzijde van deze pagina. Rechtstreeks mailen of bellen naar 070-7531944 mag uiteraard ook.

Deel dit bericht via: