Tolken weggestuurd

Tolken weggestuurd

Opnieuw tolken uit Eritrea weggestuurd door IND

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft de samenwerking met een aantal tolken uit Eritrea beëindigd. Volgens de IND heeft het er de schijn van dat de tolken banden hebben met het regime van de dictator in dat land.

Eerder ook al eens problemen

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met tolken uit Eritrea. Eerder werd er al eens onderzoek gedaan naar 107 tolken uit dit land, nadat er in OneWorld een onthulling was gedaan. Het bleek dat twee van de tolken familieleden hadden bij de Nederlandse jeugdorganisatie van de PFD. Dit is de enige toegestane partij in het land. Als het gevolg daarvan werden er twee tolken weggestuurd en gaf de IND aan er in de toekomst kritisch naar te kijken. Dat lijkt nu te zijn gebeurd, opnieuw met als gevolg een aantal weggestuurde tolken.

Goede tolken met onafhankelijk karakter

Een tolk dient volledig onafhankelijk te kunnen werken en voor een goede vertaling te kunnen zorgen. We zijn ons als vertaalbureau en leverancier van tolken uitstekend bewust van die belangrijke taken en kenmerken. Dat betekent dat een tolk altijd volledig onafhankelijk kan werken en op geen enkele manier verantwoording af hoeft te leggen aan iemand anders dan de opdrachtgever.

Deel dit bericht via: