Taalniveau MBO-instromers ondermaats

Taalniveau MBO-instromers ondermaats

Taalniveau MBO-instromers vaak ondermaats

Het taalniveau van veel instromend op het MBO is onder de maat. Dat stelt de MBO Raad, die de noodklok luidt. De taalachterstand leidt ertoe dat de MBO’ers vooral bezig zijn de achterstand in te halen, waardoor ze niet aan de reguliere lesstof toekomen.

Klachten van de MBO Raad

De MBO Raad klaagt daarover in het AD, bij monde van de voorzitter Ton Heerts. Hij geeft aan dat het vooral de politiek is die de problemen veroorzaakt. Staatssecretaris Dekker wil er bijvoorbeeld voor zorgen dat leerlingen op de middelbare school niet meer zullen blijven zitten. Daardoor stromen ze door met de achterstand op het gebied van taal, waardoor het MBO de klappen op dient te vangen. Die achterstand in taal zit de ontwikkeling van andere vaardigheden in de weg, waardoor de MBO’s het beoogde kwaliteitsniveau niet kunnen behalen.

Achterstand vanwege beperkte taalvaardigheid

We herkennen als vertaalbureau  het belang van uitstekende taalvaardigheid. Onze vertalers zijn zowel de doeltaal als de brontaal goed machtig, waardoor ze de kans hebben de vertalingen te maken. Daarnaast zorgt een goede taalvaardigheid er op veel meer fronten voor dat de verwerking van informatie gemakkelijker verloopt. Om dit te optimaliseren vertalen we Engelse teksten naar het Nederlands en het Nederlands naar het Engels. Bovendien verzorgen we vertalingen vanuit en naar veel meer talen, waardoor een ieder de mogelijkheid heeft de aangeboden informatie op een eenvoudige manier te verwerken.

Deel dit bericht via: