Taal oefenen in Language Café

Taal oefenen in Language Café

Taal oefenen met een glas witte wijn in het Language Café

De Hogeschool Rotterdam experimenteert met een Language Café. Daar hebben studenten de mogelijkheid om elkaar een nieuwe taal te leren. Gewoon onder het genot van een glas wijn of een glas fris.

Docente kundig in 10 talen

In het Language Café komen zowel studenten als docenten bij elkaar. Carole Westerkamp is docent Engelse en business communication. Ze spreekt zelf 10 talen en is daarmee een voorbeeld van hoe we meerdere talen onder de knie kunnen krijgen. Dat inspireert ons als vertaalbureau. Het  geeft wat ons betreft goed aan hoe een Engels naar Nederlandse vertaling of andersom tot veel meer mogelijkheden kan leiden. Carole vindt het zelf vooral belangrijk dat er een gemeenschap ontstaat van mensen die zoveel mogelijk talen spreken, om die elkaar te kunnen leren.

Samen taal leren in het Language Café

In het Language Café hebben studenten en docenten de kans om een Nederlands naar Engelse vertaling te maken of andersom. Bovendien kunnen ze vertalingen maken vanuit bijvoorbeeld het Frans naar het Duits of tussen meer exotische talen. Door de studenten en docenten samen te brengen in het Language Café moeten ze elkaar uiteindelijk letterlijk en figuurlijk beter gaan begrijpen. De verschillende internationale studenten en collega’s van de docente zijn zeer te spreken over het initiatief. Het maakt de vertaling vanuit en naar hun eigen taal een stuk leuker en gemakkelijker.

Deel dit bericht via: