Taal is verbindend voor mens en organisatie

Taal is verbindend

Taal speelt een belangrijke verbindende rol, zoals een vertaling twee verschillende mensen of complete organisaties bij elkaar kan brengen. Dat weten we als vertaalbureau, maar nieuwe onderzoeken zorgen ervoor dat ook andere organisaties zich daarvan bewust worden.

De kracht van taal valt daarom niet te onderschatten, net als het vak van vertalingen. Er zit enorm veel toegevoegde waarde in het spreken van de taal van de ander. Dat geldt in internationale omgevingen, waar wij ons vooral op richten. Maar ook voor omgevingen waarin iedereen dezelfde taal zou moeten spreken, maar waarin dat nog niet altijd gebeurt. Het is juist op die momenten de moeite waard om meer in te zetten op het gebruik van taal.

Inzicht in verschillende achtergronden

De taal zorgt voor inzicht in verschillende achtergronden en belangen, waardoor er onderling begrip ontstaat. Wij doen dat als vertaalbureau met vertalingen, waarbij we ons richten op de taal die de doelgroep spreekt. We vertalen vanuit het Nederlands naar het Duits, Spaans en Frans of naar het Engels. Net als andersom, om hier in Nederland met een buitenlandse boodschap de doelgroep aan te kunnen spreken.

Het is de taal die een brug slaat en dat lukt ook buiten de internationale omgevingen om. Het is bijvoorbeeld belangrijk om zowel dezelfde taal te spreken als elkaar te begrijpen en op ‘één lijn’ te zitten. Op die manier ontstaat er inzicht in verschillende achtergronden en belangen. Dat blijkt een goede basis om samen te werken en een team te laten groeien. Iets dat we ons als vertaalbureau al veel langer goed kunnen voorstellen, maar waar ook andere organisaties zich steeds beter van bewust worden.

Taal is verbindend

Een goede vertaling van leidinggevenden naar medewerkers en andersom helpt om die beter samen te laten werken. En op die manier is het ook de moeite waard om verschillende teams met elkaar in contact te brengen. Op basis van de inhoud, maar wel altijd aan de hand van een taal die ze beiden spreken. Op die manier is het mogelijk om begrip te kweken voor de achtergrond, van waaruit er groei mogelijk is. Zowel binnen het team als op individuele schaal, afhankelijk van de concrete doelstelling.

De taal en vertalingen zijn op die manier van grote toegevoegde waarde voor tal van organisaties. Door ervoor te zorgen dat iedereen dezelfde taal spreekt en er onderling voor te zorgen dat anderen elkaar begrijpen. Aan de hand van persoonlijkheden en inzichten in het gedrag, waarbij het in de meeste gevallen begint met taal.

Taal en vertalingen als verbindende factor

Wij kennen de verbindende rol van taal en vertalingen, bijvoorbeeld als we organisaties helpen om ook buiten de landsgrenzen zaken te doen. Wij zorgen er als vertaalbureau voor dat u de kans heeft om een DuitseSpaanseEngelse of Franse doelgroep aan te spreken. In de eigen taal, waardoor het meteen lukt om begrip te kweken en daarmee een goede indruk te maken.

Andersom maken we natuurlijk ook vertalingen vanuit andere talen naar het Nederlands, waardoor het hier in Nederland lukt om de juiste boodschap over te brengen. We gebruiken taal als een belangrijke brug, zoals die ook meerdere mensen in een team bij elkaar kan brengen. Om de verschillende leden te laten groeien, zowel individueel als collectief. Benieuwd wat we met taal voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.

Deel dit bericht via: