Taal is belangrijk voor de ICT-sector

taal belangrijk voor ict-sector

Goede ICT-ers spreken bijna alleen in énen en nullen. Tenminste, dat is wat veel recruiters en werkgevers denken. Toch is het van belang dat de ICT-sector ook de taal goed machtig is, bijvoorbeeld om de begrippen legaal en illegaal goed uit elkaar te houden. Taal is belangrijk voor ICT-sector.

Taal is belangrijk

Het belang van goede taal werd pijnlijk duidelijk tijdens de Amerikaanse verkiezingen. Een lid van de Democratische Partij in Amerika ontving een mail, waarvan hij twijfelde of die ‘legitimate’ was. Hij vroeg het aan een ICT-er binnen de partij, die aangaf dat de mail inderdaad ‘legitimate’ was. Wat bleek? Die ICT-er had eigenlijk willen aangeven dat de mail niet te vertrouwen was en had dus ‘illegitimate’ moeten schrijven. De ICT-er was de taal onvoldoende machtig, waardoor hackers vervolgens de kans kregen om in te breken op de computer van het lid van de Amerikaanse Democratische Partij.

Vertaling Engels Nederlands

We hebben als vertaalbureau zelf dagelijks te maken met vertalingen vanuit het Engels naar het Nederlands en andersom. We zorgen er met native speakers in de doeltaal voor dat de vertaling van hoog niveau is. Bovendien adviseren we bedrijven en andere instellingen goed te letten op de vaardigheden op het gebied van taal.

Zelfs binnen de politiek blijkt het van groot belang te zijn om de eigen taal goed te begrijpen en te spreken, zodat er geen pijnlijke misverstanden hoeven te ontstaan. Een foutje is snel gemaakt en het kan vervelende en zelfs dramatische gevolgen hebben.

Bent u zelf niet in staat om een tekst goed te schrijven of te beoordelen, neem dan een tekstschrijver in de arm. Die kan een prima tekst over vrijwel elk onderwerp foutloos voor u opstellen.

Vertalen

Heeft u daarna van de tekst een vertaling nodig, dan bent u welkom bij Vertaalbureau Tongo. Wij kunnen u van dienst zijn met vrijwel elke talencombinatie. Via de aanvraagmodule aan de rechterzijde van elke pagina kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. U ontvangt die zo snel mogelijk van ons. Meestal is dat al binnen een half uur. Ook voor beëdigde vertalingen kunt u bij ons terecht.

Deel dit bericht via: