Taal belangrijk voor ICT-ers

Taal belangrijk voor ICT-ers.

Taal belangrijk voor ICT-ers

Goede ICT-ers spreken bijna alleen in énen en nullen. Tenminste, dat is wat veel recruiters en werkgevers denken. Toch is het van belang dat de iCT-afdeling ook de taal goed machtig is, bijvoorbeeld om de begrippen legaal en illegaal goed uit elkaar te houden.

Te vertrouwen of niet te vertrouwen

Het belang van goede taal werd pijnlijk duidelijk tijdens de Amerikaanse verkiezingen. Een lid van de Democratische Partij in Amerika ontving een mail, waarvan hij twijfelde of die ‘legitimate’ was. Hij vroeg het aan een ICT-er binnen de partij, die aangaf dat de mail inderdaad ‘legitimate’ was. Wat bleek? Die ICT-er had eigenlijk willen aangeven dat de mail niet te vertrouwen was en had dus ‘illegitimate’ moeten schrijven. De ICT-er was de taal onvoldoende machtig, waardoor hackers vervolgens de kans kregen om in te breken op de computer van het lid van de Amerikaanse Democratische Partij.

Vertaling tussen Engels en Nederlands

We hebben als vertaalbureau zelf dagelijks te maken met vertalingen vanuit het Engels naar het Nederlands en andersom. We zorgen er met native speakers in de doeltaal voor dat de vertaling van hoog niveau is. Bovendien adviseren we bedrijven en andere instellingen goed te letten op de vaardigheden op het gebied van taal. Zelfs binnen de politiek blijkt het van groot belang te zijn om de eigen taal goed te begrijpen en spreken, zodat er geen pijnlijke misverstanden hoeven te ontstaan.

Deel dit bericht via: