Stroom asielzoekers neemt af

Stroom asielzoekers neemt af

 

De steeds maar groeiende stroom asielzoekers in de afgelopen jaren heeft in veel Europese landen voor veel problemen gezorgd. De weerstand er tegen nam met de dag toe. Het beste voorbeeld daarvan is Duitsland. De beelden van juichende mensen, die op de treinstation vluchtelingen ontvingen alsof ze de Champions League hadden gewonnen, gingen de hele wereld over. Maar hoe meer vluchtelingen er kwamen, des te groter werd het verzet.

In de loop der jaren bleek ook het aantal economische vluchtelingen enorm toe te nemen en werden mensensmokkelaars steeds brutaler en gewelddadiger. Uiteindelijk leidde dit ertoe, dat er door de Europese Unie afspraken werden gemaakt met diverse Afrikaanse landen om het aantal vluchtelingen te beperken.

Niger

In vier jaar tijd is Europa erin geslaagd om de illegale vluchtelingenstroom van Afrikaanse landen met bijna 90 procent terug te brengen ten opzichte van de piek in 2015. En het mag landen zoals Niger daar zeer dankbaar voor zijn.

Jarenlang gebruikten migranten uit West-Afrikaanse landen Niger namelijk als een kruispunt op weg naar Libië en vervolgens naar Europa. Maar in 2016 begon Niger onder toenemende druk van de EU de immigranten tegen te houden en door te patrouilleren in de woestijnen werd ook het aantal illegale overtochten drastisch verminderd.

“De weg is praktisch afgesloten door de politie”, vertelde John Okoroafor, die alleen vanuit Nigeria reisde om uiteindelijk in Agadez gevangen te worden genomen. “Ze nemen niets als vanzelfsprekend aan.”

Daling vluchtelingenstroom

Voor de EU heeft deze regeling geleid tot een dramatische daling van vluchtelingen en migranten aan de grenzen. Voor Niger betekent dit een hulp- en defensiepakket van 1 miljard euro. Maar het succes gaat gepaard met hoge kosten: de gevangeniscellen in Niger zitten nu vol met migranten en vluchtelingen. En het steeds hardnekkiger beleid heeft een nieuwe onderwereld van illegale activiteiten doen ontstaan, waarvan EU-politici waarschuwen, dat ze nog grotere problemen voor de regio kunnen creëren.

“Het is ondergronds gegaan”, vertelde Malin Björk, een lid van het Europees Parlement uit Zweden, over de migratie-economie van Niger. “We hebben een groter en meer georganiseerd netwerk gezien, zodat de meer georganiseerde misdaad het overneemt. En dat kan op geen enkele manier worden gezien als een vooruitgang op het gebied van beveiliging. ”

Niger zegt bijvoorbeeld dat drugssmokkel de afgelopen twee jaar is gestegen. In de hoofdstad van het land toonden ambtenaren een kelder die tot de nok toe gevuld was met illegale drugs, die recentelijk in beslag waren genomen. Ze waarschuwden ook dat wapenhandel stijgt als gevolg van het nieuwe immigratiebeleid. (Bron: Vice News)

Vertaling Arabisch Nederlands

Het Arabisch is een complexe taal, zo kent het schrift soms geen klinkers. Ook dient er van rechts naar links geschreven te worden. Dankzij onze jarenlange vertaalervaring, persoonlijke dienstverlening en professionele vertalers, kunnen we bij Vertaalbureau Tongo uw vertaling Arabisch Nederlands snel en goed verzorgen.

Wereldwijd hebben zo’n 280 miljoen mensen het Arabisch als moedertaal. Daarnaast is het de oorspronkelijke taal van invloedrijke landen als Dubai, Saoedi-Arabië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Een vlekkeloze communicatie komt dan goed van pas! Voor een eersteklas vertaling Nederlands Arabisch bent u bij Vertaalbureau Tongo aan het juiste adres.

Vertaling Nederlands Arabisch

Regelmatig krijgen we bij Tongo aanvragen voor een vertaling van een Arabisch document. Ook teksten die van het Nederlands naar het Arabisch vertaald dienen te worden, zien we steeds vaker voorbij komen.

Gelukkig hebben we bij Tongo vertalers in dienst die over de kennis, gewoonten en gebruiken van de taal beschikken en daardoor snel een perfecte vertaling voor u kunnen verzorgen. Bij elke opdracht letten we erop dat het een natuurlijke vertaling is. Hiermee bedoelen we dat niemand kan opmerken dat het een vertaling betreft. Natuurlijk doen we dit zonder in te leveren op kwaliteit en snelheid.

Deel dit bericht via: