Steeds meer rijverboden in grote steden

Steeds meer rijverboden in grote steden

Rijverboden voor diesel- en benzinevoertuigen komen steeds dichterbij in veel grote Europese steden. Sommige steden hebben dit al ingevoerd en in Nederland is Amsterdam de voortrekker. De steden willen vervuilende auto’s weren uit de binnenstad. Ondanks alle tegenstand heeft Darmstadt in Duitsland sinds vorig weekend ook een rijverbod voor dieselvoertuigen ingesteld. De stad in het zuiden van Hessen sluit aan op de almaar groeiende lijst van Duitse steden zoals Berlijn, Stuttgart en Hamburg, die vanwege de vervuiling dieselauto’s uit de binnensteden willen verbannen. En niet alleen in Duitsland, maar ook in veel andere Europese steden werden of worden in de toekomst rijverboden ingevoerd, niet alleen voor diesel, maar ook voor benzinevoertuigen.

12,5 miljoen auto’s

Steden als Kopenhagen en Barcelona overwegen ook een rijverbod in te voeren en dit betekent volgens adviesbureau Berylls Strategy Advisors, dat in 2030 meer dan 12,5 miljoen auto’s geweerd worden uit de binnensteden. Daardoor zouden bijna 62 miljoen mensen worden getroffen. Andreas Radics, managing partner bij Berylls Strategy Advisors, ziet dit als een dubieuze trend: “Het aantal steden dat het verkeer van conventioneel aangedreven auto’s beperkt heeft of wil verminderen, groeit voortdurend.”

De effectiviteit van de maatregelen is echter nog niet bewezen. Of deze rijbeperkingen meer zijn dan politieke schaakbewegingen, valt nog te bezien. “De blokkades van individuele straten, zoals in Darmstadt of Hamburg, verminderen de emissies op de meetpunten. Maar ze kunnen de uitlaatemissies elders zelfs vergroten door omleidingen die worden ingesteld “, zegt Radics.

Volgens de analyse zal vanaf 2030 een bijzonder groot aantal voertuigen worden getroffen in de Britse metropolen. De rijverboden, die zijn gepland in Londen, Birmingham en Manchester, zullen ook benzinemotoren omvatten. Volgens Radics vormen rijverboden voor auto’s in steden zonder de andere vervoersoplossingen, zoals het openbaar vervoer, een duur probleem voor veel stedelingen en pendelaars, waarop noch politici noch lokale autoriteiten een adequaat antwoord hebben.

Professionele vertaling

U zoekt een vertaalbureau dat u snel kan voorzien van een professionele vertaling? Bij Vertaalbureau Tongo bent u aan het juiste adres. Zo kunnen wij snel en goed vertalingen voor bewegwijzering voor u verzorgen. Dankzij ons uitgebreide netwerk vertalers zijn wij in staat snel te schakelen. We kunnen daardoor voor elke vertaling een passende vertaler inzetten. Onze dynamische onderneming kenmerkt zich door snelle vertalingen en een persoonlijke aanpak. Het is onze missie om de snelste en beste vertalingen in onze branche te leveren. Uw wensen staan bij ons centraal, wij zijn pas tevreden wanneer u dat ook bent.

Onze vertalingen

Iedere vertaler die bij Tongo werkt heeft een eigen vakgebied en specialisme. Zo weet u zeker dat uw tekst altijd prefect vertaald wordt. Vrijwel elke soort tekst vertalen we voor u. Een greep uit onze vakgebieden:

Deel dit bericht via: