Steeds meer gemonteerde foto’s in opkomst

Steeds meer gemonteerde foto's in opkomst

Veel mensen willen  zich graag meten met grote sterren of de super rijken van deze wereld. Maar hoe ver kun je daar in gaan? Wel, veel gekker dan dit moet het eigenlijk niet worden. Een fotobewerkingsdienst in het Amerikaanse Nebraska heeft een gat in de markt gevonden. Klanten kunnen foto’s naar het bedrijf mailen, betalen en ontvangen daarna de foto’s terug met als achtergrond de meest aantrekkelijke hotspots, zoals bijvoorbeeld een zandstrand in Maui, de Grand Canyon of een penthouse in New York. Het lijkt misschien onvoorstelbaar, maar liegen over reizen is een veel algemenere praktijk dan u misschien denkt.

Volgens een onderzoek (ja inderdaad, alles wordt tegenwoordig onderzocht), dat afgelopen week werd gepubliceerd onder meer dan 4.000 Amerikaanse volwassenen ouder dan 18, beduvelt 14 procent van de respondenten anderen over hun flitsende vakanties. Tien procent daarvan plaatst de nepfoto’s zelfs op sociale media. De reden? Deelnemers beweerden dat ze zich schamen, omdat ze deze vakanties niet kunnen betalen, maar wel  anderen willen imponeren, zoals de ouders van hun vrienden, of collega’s.

Maar er zijn nog andere redenen

Ze maken nepfoto’s omdat de feitelijke vakantie te duur is, of soms doen ze het om anderen jaloers te maken,” zegt Tom Eda, die marketing en ondersteuning voor Fake A Vacation leidt. Het bedrijf Fake A Vacation is opgericht in 2017, simpelweg omdat er vraag was naar deze service.

“De behoefte was aanwezig en het werd aangezwengeld door de opkomst van platforms voor sociale media”, zegt Eda. Hij voegt eraan toe dat het bedrijf nog twee andere producten heeft om de markt te bedienen. FakeATrip.com richt zich specifiek op beroemdheden en beïnvloeders. Dat gaat tegen het einde van het jaar van start. De andere, in de ontwikkelingsfase, is GetMeMotivated.com, waarmee reisgerelateerde afbeeldingen worden gemaakt voor klanten die op zoek zijn naar reisinspiratie.

Klanten bestellen hun fotopakketten online. Zodra het is verwerkt, ontvangen ze een link om foto’s in te sturen. Het personeel van Fake A Vacation adviseert kleding voor de foto’s, die vervolgens op andere achtergronden worden geplaatst. Pakketten beginnen bij $ 19 en worden binnen drie werkdagen verwerkt.

Andere fotoservices bieden dit intussen ook aan

Fotobewerkings- en ontwerpservice Krome Photos, die reisscènes aanbiedt in het Parc Güell in Barcelona, ​​luchtballonnen over Cappadocië, Turkije en de Verboden Stad van Beijing. Ze bieden ook diensten aan voor online verkopers. Deze omvatten achtergronden, evenals algemene scènes buiten, gewoon voor de lol. “Als klanten dat willen, kunnen we ze in het Oktoberfest plakken met een biertje in hun hand”, zegt het bedrijf. Mensen willen soms betere achtergronden voor foto’s dan hun opritten of keukens.

Elke foto wordt naar een editor gestuurd (de eerste kost $ 3,99, elke foto kost daarna $ 7,99), die het werk uitvoert dat door de klant is aangevraagd. Het uiteindelijke product wordt vervolgens beoordeeld door personeel van Krome om ervoor te zorgen dat niets het auteursrecht schendt. Eenmaal ontvangen, is de manier waarop de afbeeldingen worden gebruikt, buiten de controle van Krome.

Teksten vertalen

Wilt u teksten vertalen met uitstekende service en scherpe prijzen? Dan bent u bij Vertaalbureau Tongo aan het juiste adres. Wij kunnen goedkoop uw teksten vertalen en garanderen u altijd een 100% juiste vertaling. Wilt u spoedteksten laten vertalen? Dan brengen wij u in de meeste gevallen geen extra kosten in rekening. Tongo is al jarenlang een betrouwbare partner voor zakelijke partners en particulieren bedrijven!

Deel dit bericht via: