Spelling- en grammaticacontrole Word

spelling- en grammaticacontrole word

Ook wij moeten het toegeven: de spelling- en grammaticacontrole in veel Office-programma’s, zoals Word, is een handige tool voor iedereen die globaal wil weten of men een kloppend verhaal op papier zet. Toch is het heel erg gevaarlijk om blindelings te vertrouwen op deze controle-optie. Word komt een heel eind, maar voor sommige kwesties is toch echt menselijk inzicht noodzakelijk!

Moeite met samenstellingen

Word heeft het vooral lastig in het geval van samenstellingen. Het is, mede dankzij invloeden uit het Engels, namelijk een taaltrend om Nederlandse samenstellingen los van elkaar te schrijven. Helaas zal Word dit allleen maar aanmoedigen, door je niet te corrigeren wanneer je het fout doet. Maar ook in het geval van ‘d-tjes’ en ‘t-tjes’ gaat er met Word nog al eens wat mis. Zo ziet Word sommige ‘normale’ woorden als voltooid deelwoorden, en corrigeert ze daarom incorrect.

Handig hulpmiddel, maar ook zelf controleren

Kortom: de spelling- en grammaticacontrole is een handig hulpmiddel om grove taalfouten te corrigeren, maar voor je een tekst definitief publiceert is het slim om er even met een menselijk verstand naar te kijken. Kom je er niet helemaal uit? Of wil je een tekst vertalen of vertaald hebben vanuit een andere taal? Dan helpt Vertaalbureau Tongo je graag verder. Neem gerust contact met ons op!

Deel dit bericht via: