Sociaal mediaprofiel in andere taal

Sociaal media account in meerdere talen

Sociaal mediaprofiel in andere taal

Als u uw bedrijf meer bekendheid wilt geven is het gebruik van sociale mediakanalen een must. U kunt de sociale media gebruiken voor het delen van berichten over uw bedrijf of producten en diensten. In tegenstelling tot een website maken sociale mediakanalen interactie mogelijk met de mensen, die u volgen. Daarnaast is het ook een groot voordeel als zij uw bericht delen om zo het bereik te vergroten. Als u overweegt om met uw bedrijf internationale markten op te gaan, is een sociaal mediaprofiel in een andere taal onmisbaar.

De start moet natuurlijk het vertalen van uw website zijn. Als dat eenmaal is gebeurd en wilt uw diensten of producten gaan promoten op een of meer buitenlandse markten, dan is het vertalen van andere bronnen ook van levensbelang.

Daartoe behoren o.a. het vertalen van uw bedrijfsblog, nieuwsbrieven en de sociale mediakanalen. Net als wij in Nederland niet bereid zijn om een sociaal mediakanaal van een bedrijf in het Frans of Duits te lezen, zijn ze dat omgekeerd ook niet. Daarom moet u alle berichtgeving altijd aanbieden in de taal van het land waarvoor het is bedoeld

Eén sociaal media profiel of meer?

Wellicht gebruikt u al een Facebook– of Linkedin-profiel in het Duits of Frans en komt u in de verleiding om die twee kanalen te gebruiken. Als u een vreemde taal overweegt die door veel mensen wordt gebruikt, kunt u ervoor kiezen om tweetalige inhoud te plaatsen (houd rekening met de beperkingen zoals de tekenlimiet of soorten hashtags). Als u de inhoud in verschillende vreemde talen wilt aanbieden, is deze oplossing mogelijk niet effectief.

Een andere oplossing zou zijn om afzonderlijke pagina’s voor verschillende talen te maken. Dit kan handig zijn als u van plan bent uw bedrijf naar andere landen uit te breiden. Of als u een profiel wilt opzetten in het Engels, waardoor het gemakkelijker wordt om verschillende groepen te bereiken. Maar denk er altijd aan, dat dit geen universele oplossing kan zijn voor alle soorten bedrijven of markten. In Frankrijk hoeft u bijvoorbeeld niet aan te komen met een sociaal mediakanaal in het Nederlands, maar ook niet in het Engels.

Informatie in de profiel- en taalinstellingen

Denk na over de naam van het profiel. Wordt dit de naam van het bedrijf met het achtervoegsel dat de taal aangeeft, bijvoorbeeld eindigend op .en? Of kiest u voor een beschrijving van het merk of product dat u in een bepaald land wilt promoten? Het is belangrijk dat de naam niet te lang is en leesbaar is voor zoekmachines en de potentiële volgers. Maak korte beschrijvingen in doeltalen die zich richten op het belangrijkste aspect. Voeg contactgegevens toe. Een e-mailadres met een alias in een bepaalde taal werkt beter dan klanten uit verschillende landen naar één collectieve mailbox te verwijzen.

Deze informatie draagt ​​bij aan het vergroten van de kans dat uw profiel wordt gevonden op een bepaald sociaal medium. Vergeet niet om een link naar het sociale mediakanaal toe te voegen op uw website. Berichten in een andere taal alleen zijn niet voldoende om mensen te overtuigen om u te volgen. Maak daarom ook in ruime mate gebruik van grafisch- en videomateriaal. En gebruik hashtags zodat gebruikers ze gemakkelijker kunnen bereiken. Zorg ervoor dat ze overeenkomen met de taal van uw website.

Bedrijfsidentiteit

Denk ook na over het profiel en de omslagfoto’s. Moeten ze verwijzen naar de stijl van de website, het bedrijfs- of merklogo bevatten of wilt u liever dat ze op de profielaannames lijken? Zorg voor een goede kwaliteit van de gepresenteerde grafische materialen en vergeet de auteursrechten niet. Gebruik alleen foto’s of video’s, die vrij zijn van rechten. Effectieve activiteiten op sociale media vereisen interactie met ontvangers door snel te reageren op vragen, opmerkingen of klachten. En zorg ervoor, dat ook de reacties worden vermeld in de taal van de gebruiker.

Vertaalbureau Tongo

Bij Vertaalbureau Tongo kunnen wij u met al deze zaken uitstekend van dienst zijn. Zowel voor het vertalen van uw website, als voor het vertalen van sociale mediaprofielen, e-mailcorrespondentie, nieuwsbrieven, enzovoort.

U kunt een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen via de module aan de rechterzijde van deze pagina. Heeft u vragen of wilt u aanvullende informatie? Mail of bel ons dan via 070-7531944.

 

Deel dit bericht via: