Skype Translator voor vaste lijnen beschikbaar

Skype Translator voor vaste lijnen

Skype Translator nu ook beschikbaar voor vaste lijnen

Skype kennen de meeste mensen wel. Vooral vanwege de mogelijkheid om gratis naar de andere kant van de wereld te kunnen bellen. De ontwikkelaars van de software werken echter ook aan realtime vertalingen. Die waren al beschikbaar voor mobiele gesprekken en nu ook voor gesprekken via de vaste lijn.

Realtime vertaling door Skype

Skype zorgt voor een realtime vertaling van het gesprek. Men kan aangeven in welke taal er wordt gesproken. Skype kan dan de tekst herkennen, opnemen, vertalen en in de gewenste doeltaal uitspreken. De vertalingen zijn zeker niet feilloos, maar geven wel een aardig idee van waar de ander het over heeft. Bovendien hebben de ontwikkelaars aangegeven dat er sprake is van machine-learning. Daardoor moet de software op termijn steeds een beetje slimmer worden.

Nog geen vertaling naar het Nederlands

Het is op dit moment nog niet mogelijk om het Engels naar het Nederlands te vertalen, daar is gewoon een vertaalbureau voor nodig. Bovendien gaat het voorlopig om de eenvoudige vertaling van woorden, de semantiek van zinnen valt nog altijd lastig te begrijpen voor de automatische vertaalmachines. Dat betekent dat we als vertaalbureau een iets andere taak krijgen, wij specialiseren ons namelijk op de foutloze vertalingen van hoger niveau, geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Een goede vertaling vraagt nog altijd om de inzet van een vertaalbureau, al kan de Skype Translator in verschillende situaties natuurlijk best van pas komen.

Deel dit bericht via: