Shazam herkent muziek die via hoofdtelefoon wordt afgespeeld

Shazam herkent muziek die via hoofdtelefoon wordt afgespeeld

Shazam, de Apple-app die gebruikers helpt bij het identificeren van nummers, die om hen heen spelen, herkent nummers die je aan het beluisteren bent nu via je koptelefoon bij gebruik van een Android-telefoon of -tablet. Apple, dat Shazam vorig jaar voor $ 400 miljoen overnam, introduceerde onlangs een functie genaamd ‘Pop-Up Shazam’ in de Android-app, die wanneer ingeschakeld, werkt met elke andere Android-app om nummers te volgen en te identificeren, die extern of intern via de hoofdtelefoon worden afgespeeld.

Het is een functie die vele gebruikers jarenlang hebben aangevraagd. Als een gebruiker voorheen een muzieknummer in een YouTube-filmpje afspeelde, waren er slechts twee ongemakkelijke manieren om het lied te “shazamen”. Ze konden de oortelefoon van de telefoon loskoppelen en het geluid via de ingebouwde luidsprekers laten afspelen, of een oortje dicht bij de microfoon van de telefoon houden.

Nieuwe functie

Met de nieuwe functie kan Shazam het audiosignaal volgen dat naar andere apps straalt, waardoor het niet volledig vertrouwt op de uitvoer van de omgeving en de luidspreker van een telefoon. De app tikt op het audiosignaal door een blijvende melding te gebruiken die rondzwerft en kan worden gesleept, zoals die van Facebook Messenger en kan worden geactiveerd door een enkele tik.

In een test werkte de functie zoals aangekondigd via zowel bekabelde als draadloze hoofdtelefoons en op Instagram-, TikTok- en YouTube-apps. iPhone-bezitters die een soortgelijke functie hopen te gebruiken, zullen waarschijnlijk nog even geduldig moeten wachten. Een aanhoudende melding is niet iets dat het mobiele besturingssysteem van Apple momenteel ondersteunt. Apple heeft Shazam in 2014 geïntegreerd in Siri, dus het is mogelijk dat het manieren gaat vinden om de functie voor het herkennen van liedjes op zijn platform verder uit te breiden.

Google heeft de laatste jaren ook een poging gedaan om audiocontent te verbeteren, nadat het vorig jaar een ‘Now Playing’-functie op de Pixel 3-serie-smartphone had geïntroduceerd. Indien ingeschakeld, zoekt de telefoon actief naar nummers die in de omgeving worden afgespeeld. Ze  worden dan geïdentificeerd en in een logboek bijgehouden. (Bron: TechCrunch)

Teksten vertalen

Wilt u teksten vertalen met uitstekende service en scherpe prijzen? Dan bent u bij Vertaalbureau Tongo aan het juiste adres. Wij kunnen goedkoop uw teksten vertalen en garanderen u altijd een 100% juiste vertaling. Wilt u met spoedteksten laten vertalen? Dan brengen wij u in de meeste gevallen geen extra kosten in rekening. Tongo is al jarenlang een betrouwbare partner voor zakelijke partners en particulieren bedrijven!

Waarom teksten vertalen bij Vertaalbureau Tongo?

  1. Snelle vertaling van uw teksten
  2. Scherpe tarieven voor het vertalen van teksten
  3. Altijd een 100% juiste vertaling
  4. Unieke tevredenheidsgarantie

Teksten vertalen Nederlands Duits

Een van de meest populaire vertalingen van Vertaalbureau Tongo is het vertalen van teksten van Nederlands naar Duits en van Duits naar Nederlands. U kunt met ons persoonlijk contact opnemen voor een beëdigd vertaler Nederlands Duits, een offerte op maat voor de Nederlands Duitse vertaling van uw website of voor het vertalen van een technische handleiding.

Neem direct contact met ons op voor het vertalen van teksten

Teksten laten vertalen in diverse talen door een snel en flexibel vertaalbureau? Neem contact op met vertaalbureau Tongo via 070-7531944. Of maak uw wensen per e-mail kenbaar of via het contactformulier.

Deel dit bericht via: