Relatie taal en muziek

relatie taal en muziek

Wist u dat taal en muziek dezelfde hersencircuits gebruiken? In beide gevallen moeten de hersenen een bepaalde structuur ontdekken in een opeenvolging van klanken. Ofwel: hersenen zien muziek als taal. En dat maakt dat taal en muziek een concurrentiestrijd voeren om breinkracht.

Veel geschreven over relatie taal en muziek

Er is al veel geschreven over de relatie tussen muziek en taal, maar over hoe die relatie precies in elkaar steekt, zijn wetenschappers het nog niet helemaal eens. Wat wel een feit is, is dat muziek, net als taal, een soort communicatiesysteem is. Met behulp van klanken kan er met elkaar gecommuniceerd worden en door middel van manipulatie van die klanken, bijvoorbeeld door maat, ritme, toonhoogte, herhaling en sterkte, kunnen diverse boodschappen verstuurd worden. Hierdoor kan er ingespeeld worden op emotie. Ook taal werkt met deze elementen.

Leren van nieuwe taal

Bij het leren van een nieuwe taal wordt vaak ook aangeraden muziek te luisteren in die taal. En dat klinkt erg logisch na het lezen van dit verhaal. Heeft u toch hulp nodig bij een vertaling? Dan is Vertaalbureau Tongo er voor u. Met onze snelle vertalingen, gegarandeerde kwaliteit en heldere vertaaltarieven onderscheiden wij ons van andere vertaalbureaus. Tongo vertaalt in iedere gewenste taal! Neem direct contact op en informeer.

Deel dit bericht via: