Poolse vertaling

In onderstaand overzicht vindt u links naar pagina’s en berichten, die te maken hebben met een Poolse vertaling of de Poolse taal. Onder de link vindt u een korte inhoud van de pagina. Om de hele pagina te lezen, klikt u op de link.

Pagina’s Poolse vertaling

Vertaling Nederlands Pools
Snel de juiste vertaling Nederlands Pools? Kies dan voor Vertaalbureau Tongo! Tongo levert niet alleen snel de juiste vertaling Nederlands Pools, maar beschikt ook over een breed portfolio van de beste vertalers Pools.

Vertaling Pools Nederlands
Wist u dat de Poolse taal afstemt van het Latijn en dat er vaak wordt gezegd dat het Chinees de enige taal is die nog moeilijker is dan Pools? Laat daarom uw vertaling Pools Nederlands over aan de professionele Poolse vertalers van Vertaalbureau Tongo.

poolse vertaling
poolse vertaling
Poolse vertaling

Polen

Polen heeft een oppervlakte van 311.888 km² en een inwonertal van ruim 38 miljoen. De hoofdstad en grootste stad van het land is Warschau. Staatkundig is Polen een parlementaire republiek en een eenheidsstaat, onderverdeeld in 16 woiwodschappen. Polen is lid van een groot aantal internationale organisaties, waaronder de Europese Unie, de Verenigde Naties, de NAVO, de Wereldhandelsorganisatie en de OESO.

Ondanks de grote verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog, is een groot deel van het Poolse culturele erfgoed bewaard gebleven. Er zijn op dit moment 14 Poolse erfgoedplaatsen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
De officiële taal is Pools. Bij de volkstelling van 2002 werden bijna 37 miljoen Polen geregistreerd, oftewel 96,74% van de bevolking.

De belangrijkste minderheden zijn de Sileziërs (173.200) en de Duitsers (152.900). Bij de volkstelling gaven 774.900 mensen (2,03%) geen nationaliteit op.

Silezië

In Silezië bevindt zich het grootste deel van een aanzienlijke Duitse minderheid, een kleiner deel in Pommeren en Ermland. Verdere minderheden zijn de Kasjoeben nabij Gdańsk, alsmede kleine groepen Oekraïners, Litouwers, Wit-Russen en Roethenen (Lemko). Het Russisch, Duits en het Engels worden het meest gesproken als tweede taal.

Engels, dat sinds enkele jaren als tweede taal wordt geleerd op school, meer onder jongeren. Russisch en Duits meer onder ouderen, ook al kan die laatste taal bij sommige Polen gevoelig liggen. Het Russisch is jarenlang als tweede taal op scholen gegeven en wordt mede door de taalverwantschap nog steeds door veel Polen gesproken.

Aanvraagformulier vrijblijvende offerte

bijv. Nederlands-Engels, Nederlands-Duits
Click or drag a file to this area to upload.
=