Politie vindt bloedzakken bij Duitse sportarts Schmidt

Politie vindt bloedzakken bij Duitse sportarts Schmidt

 

De politie in Duitsland heeft bij sportarts Mark Schmidt tientallen bloedzakken gevonden. Ze lagen in een garage in Erfurt, waar ze waren ingevroren en waren voorzien van parafen. Het is een belangrijke stap in het onderzoek naar het gebruik van doping, waarvan de arts al langer werd verdacht.

De onderzoeksleider wil er nu achter komen wie de eigenaren van het bloed zijn. Op die manier moet duidelijk worden welke sporters contact hadden met de arts en wie daarmee probeerden om de resultaten te beïnvloeden. Hen hangt een hoge straf boven het hoofd, al krijgen ze de mogelijkheid om mee te werken aan het onderzoek. Op die manier kunnen ze een zware straf ontlopen, bijvoorbeeld door niet in de gevangenis te worden gezet.

DNA-tests en gesprekken met sporters

Het bloed biedt de mogelijkheid om DNA-tests te doen. Daaruit kan blijken van wie het bloed is, door de zakken te vergelijken met tests bij de sporters die worden verdacht van doping. Het wordt op die manier mogelijk om te achterhalen wie er zaken probeerden te doen met de sportarts en op die manier beter wilden presteren. Toch is dat niet de enige manier waarop de onderzoeksleider hoopt nieuwe stappen te kunnen zetten.

De onderzoeksleider geeft aan dat hij ook in gesprek wil met de verschillende sporters die mogelijk betrokken zijn. Indien zij inderdaad toegeven dat het om hun bloed gaat kan dat het onderzoek enorm versnellen. In ruil voor hun bekentenis kunnen ze een zware (gevangenis)straf ontlopen, waardoor dit interessant voor hen lijkt te zijn. Uiteraard zullen ze geschorst worden voor de sport die ze beoefenen. Daardoor kunnen ze niet meer mee doen aan de wedstrijden die er volgen.

Invallen in Duitsland en Oostenrijk

Er vonden invallen plaats in zowel Duitsland als Oostenrijk. Beide landen lijken de aanpak goed op elkaar te hebben afgestemd. Het is een beter voorbeeld van internationale samenwerking dan het probleem dat er tussen Nederland en Frankrijk is ontstaan over de aankoop van de aandelen in de holding van Air France en KLM. De Duitse en Oostenrijkse politie hebben de handen juist op een goede manier ineengeslagen om de arts en anderen op te kunnen pakken.

Onder andere Max Hauke werd aangetroffen terwijl hij bezig was met het gebruik van bloeddoping. Hij is meteen geschorst voor zijn sport, waardoor hij niet kon uitkomen op de 15 kilometer langlaufen op het WK. De kans is groot dat er de komende tijd meer sporters gepakt gaan worden. Feit is in ieder geval dat er nog steeds sporters zijn die doping proberen te gebruiken. Ze proberen zo om hun prestaties te bevorderen en de rest van de deelnemers te slim af te zijn.

Vertaling Duits – Nederlands en andere talenparen

Werkt u zelf regelmatig in Duitsland of heeft u te maken met Nederlandse documenten die u ook in het Duits wilt kunnen presenteren? We vertalen in diverse vakgebieden, zowel tussen het Nederlands en Duits als in een aantal verschillende andere paren. Tussen populaire talen zoals Engels, Frans en Spaans, net als in de minder bekende en meer erotische talen.

We zijn een ervaren vertaalbureau, we werken voor diverse bedrijven aan complete websites, belangrijke documenten en bijvoorbeeld specifieke vertalingen van officiële brieven. Benieuwd naar de mogelijkheden van een vertaling vanuit of naar het Duits? Vraag een vrijblijvende offerte aan, dan geven we graag aan wat daar de kosten van zijn en wat we als vertaalbureau voor u kunnen betekenen.

Deel dit bericht via: