Ontwikkelaars kunnen nu via WhatsApp verifiëren

Ontwikkelaars kunnen nu via WhatsApp verifiëren

Facebook heeft een nieuwe optie uitgebracht waarmee mobiele app-ontwikkelaars WhatsApp-verificatie kunnen integreren in de Account Kit voor iOS en Android. Hierdoor kunnen ontwikkelaars apps bouwen waarin gebruikers ervoor kunnen kiezen hun verificatiecodes te ontvangen via de WhatsApp-app, die op hun telefoon is geïnstalleerd, in plaats van via sms.

Tegenwoordig bieden veel apps gebruikers de mogelijkheid om zich aan te melden met alleen een telefoonnummer. Het is een populair alternatief voor het onthouden van allerlei wachtwoorden. Ook bij tweestaps authenticatie wordt sms gebruikt om een controlenummer toe te zenden voor het inloggen op een website. Dit is een extra beveiliging om het inloggen door onbevoegden tegen te gaan.

Privacyschandalen

Dankzij de talrijke privacyschandalen bij Facebook zijn heel wat gebruikers afgehaakt. Daarom doet de sociale mediagigant er momenteel alles aan om weer in de gunst van de gebruikers te komen. Daarnaast is het gebruik van telefoonnummers om te registreren gebruikelijk bij een jongere generatie gebruikers. Zij hebben vaak geen Facebook-account en gebruiken soms nauwelijks e-mai.

Wanneer een telefoonnummer wordt gebruikt om in te loggen, is het gebruikelijk dat de app dit aan de gebruiker bevestigt door een verificatiecode via sms naar het opgegeven nummer te verzenden. De gebruiker voert vervolgens die code in om zijn account te openen. Dit proces kan ook worden gebruikt bij het inloggen als onderdeel van een multi-factor verificatiesysteem. Daarbij worden de accountgegevens van een gebruiker gecombineerd met deze extra stap voor extra beveiliging.

SMS

Hoewel dit proces eenvoudig is en gemakkelijk genoeg om te volgen, is sms niet het favoriete berichtenplatform van iedereen. Dat is met name het geval in opkomende markten zoals India, waar bijvoorbeeld 200 miljoen mensen WhatsApp gebruiken. Bovendien, mensen met een beperkte databundel zijn voorzichtig om niet teveel sms-berichten te gebruiken, om te voorkomen dat de limiet wordt overschreden.

Dat is waar de WhatsApp API in beeld komt. Eenmaal geïntegreerd in een iOS- of Android-app, kunnen ontwikkelaars aanbieden om gebruikers hun verificatiecode via WhatsApp te verzenden in plaats van sms-berichten. Ze kunnen er zelfs voor kiezen om sms-verificatie uit te schakelen, meldt Facebook.

Dit is allemaal onderdeel van de Account Kit van WhatsApp, een grotere set ontwikkelaarstools, die is ontworpen om mensen snel te laten registreren en in te loggen bij apps of websites door alleen een telefoonnummer en e-mail te gebruiken, zonder wachtwoord. Deze WhatsApp-verificatiecodes zijn sinds eind 2018 beschikbaar op de web-API van WhatsApp, maar waren tot heden niet beschikbaar voor mobiele apps. (Bron: TechCrunch)

Vertaalbureau Tongo

Tongo is een full service vertaalbureau uit Den Haag, dat zich inzet om bedrijven (groot en klein) en particulieren te voorzien van de juiste vertaling. Vertalers van Tongo hebben allemaal een taal- of vertaalopleiding afgerond. Hierdoor kan Tongo vertalingen, zoals bijvoorbeeld beëdigde vertalingen, leveren in alle gangbare talen. Met onze snelle vertalingen, gegarandeerde kwaliteit en heldere vertaaltarieven onderscheiden wij ons van andere vertaalbureaus.

Vertalingen

Wij zijn persoonlijk betrokken bij het vertaalproces en leveren dankzij jarenlange ervaring uitstekende vertalingen. Of het nu gaat om een website vertaling, een diploma vertaling of een akte vertaling, bij vertaalbureau Tongo hebben we altijd de juiste (beëdigde) vertaler voor u. Niet voor niets gingen duizenden tevreden klanten u al voor. Voor vrijwel elke talencombinatie kunt u bij  Vertaalbureau Tongo terecht. Snelle vertalingen, gegarandeerde kwaliteit en heldere vertaaltarieven.

Deel dit bericht via: