Nederlanders spreken het beste Engels

nederlanders spreken het beste engels

Nederlanders spreken het beste Engels als niet-Engelstalig land

Uit onderzoek blijkt dat we in Nederland het best zijn in Engels. We spreken als niet-Engelstalig land het best Engels van alle landen ter wereld. Volgens specialisten heeft dat te maken met het feit dat het beide Germaanse talen zijn. Bovendien horen en zien we in Nederland overal om ons heen Engels.

Voor het eerst beter dan Denemarken

We zijn in Nederland altijd al goed bedreven geweest in het Engels, maar we zijn voor het eerst beter dan Denemarken. Daardoor hebben we de eerste plaats weten te bemachtigen en zijn Amerikanen en Engelsen bij ons het best af. Toch is er volgens de specialisten ruimte voor verbetering. We zouden de grammatica wat meer los kunnen laten en de taal meer kunnen gaan spreken. Door meer in het Engels te spreken zouden we ook onze spreekvaardigheid kunnen verbeteren, aangezien we het nu vooral moeten hebben van de lees- en schrijfvaardigheid.

Vertalingen Engels – Nederlands

Bij Vertaalbureau Tongo werken we dagelijks aan vertalingen van het Engels naar het Nederlands. En uiteraard ook vanuit het Nederlands naar het Engels. We werken zoveel mogelijk met native speakers. We merken bovendien dat we als Nederlanders goed uit de voeten kunnen in het Engels. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer we over andere meer exotische talen communiceren met opdrachtgevers voor de vertalingen. De Engelse vaardigheden in Nederland geven goed aan dat we graag op internationaal niveau opereren met de wereld om ons heen.

Deel dit bericht via: