Miljoenenaankoop Chelsea vanuit China terug in vliegtuig

Miljoenenaankoop Chelsea vanuit China terug in vliegtuig

 

De beste voetballers reizen met hun clubs de wereld over om internationale wedstrijden te spelen. Ze komen op die manier op allerlei exotische plaatsen terecht. De taal spreken ze er niet altijd en ook de cultuur is hen niet zelden vreemd. Dat werd pijnlijk duidelijk bij Kenedy van Chelsea. De speler werd in 2015 voor een miljoenenbedrag aangekocht, maar wist helaas niet te overtuigen. Tijdens het trainingskamp in China is hij zelfs op het vliegtuig gezet, omdat de vertalingen van zijn uitspreken aantonen dat hij beledigend sprak over het land.
Verschillende Britse media hebben ontdekt dat Chelsea de speler naar huis heeft gestuurd. De 21-jarige speler uit Brazilië sprak in het Portugees over de Chinese mensen en was daarbij niet bepaald vriendelijk voor ze. Zijn handelen is zowel hem als de club op veel kritiek komen te staan. Nadat Chelsea de vertalingen onder ogen had gekregen heeft men besloten om hem terug naar huis te sturen, waar hij waarschijnlijk direct door kan naar een andere club.

Excuus aangeboden door de club

Chelsea heeft meteen z’n excuses aangeboden, om aan te geven dat de club graag afstand neemt van de uitspraken van Kenedy. Bovendien heeft de club ook de speler opgedragen om diep door het stof te gaan. Dat heeft hij gedaan, door samen met de club publiekelijk excuus te maken.
Trainer Conte vond dat echter niet genoeg. Hij besloot de speler een geldstraf op te leggen en daarnaast de sommeren om naar huis te gaan. De vertalingen van zijn uitspraken leidden zowel bij de fans als bij andere Chinezen tot veel verontwaardiging. Net voordat hij vertrok werd hij in de laatste oefenwedstrijd dan ook volledig uitgevlogen.

Vertalingen van zijn beledigingen

Kenedy had het in China onder andere over ‘Acorda China, vacilao’ en ‘Porra China’ bij een van de video’s die hij deelde. Het was in eerste instantie niet direct duidelijk waar het om ging. Chelsea is een voetbalclub en geen vertaalbureau, waardoor het een tijdje onder de radar bleef wat er werd gezegd. Totdat het grote publiek de vertaling maakte en in het Engels aangaf wat er door hem werd gezegd.
Daar was de club niet van gediend. Zijn eerste uitspraak laat zich namelijk vertalen als ‘Wakker worden, China. Idioot’. Bij het filmpje zei hij zoiets als ‘Fucking China’. Het zijn beiden niet bepaald vriendelijke uitspraken over het land waar op dat moment werd gevoetbald. Het toont goed aan dat de speler weinig respect kon opbrengen voor het land waar hij te gast was. Daar wilden trainer Conte en Chelsea als club zich niet mee associëren. Daarom werd besloten om de speler naar huis te sturen.

Niet aan de verwachtingen voldaan

Het is een flinke tegenvaller voor de speler, die toch al niet aan de verwachtingen voldeed. Hij werd in 2015 gehaald en heeft nooit kunnen overtuigen. Dat er via een vertaalbureau en andere fans nu is ontdekt op welke manier hij zich uitliet over het land komt wat dat betreft niet bepaald als een verrassing en nadeel voor de club. De kans is groot dat ze hem binnenkort definitief zullen verkopen of zelfs zullen laten gaan. Of Chelsea in het vervolg gebruik gaat maken van een vertaalbureau om dergelijke zaken in de gaten te houden is niet bekend. Met name vanwege het grote aantal buitenlandse spelers lijkt dat in sommige gevallen de moeite waard.

Deel dit bericht via: