Meisje uit Groot-Brittannië verzint eigen taal

Meisje uit Groot-Brittannië verzint eigen taal

Meisje uit Groot-Brittannië verzint eigen taal

De 18-jarige Britse Melissa May is op een wel heel bijzondere manier aan de slag gegaan met taal. Ze stelt zich voor met ‘Sjást, Melissa ánahest.’, waarmee ze aangeeft hoe ze heet. Ze doet dat echter niet in het Engels, maar in een compleet eigen taal.

Teksten in het Skénavánns

Haar taal kent 1.500 woorden, heeft een onregelmatige grammatica en een eigen schrift. Het is een taal die ze volledig zelf heeft verzonnen, waardoor ze de enige persoon is die het snapt. Volgens Melissa is het niet de eerste keer dat ze een taal verzon, maar is het wel haar meest succesvolle en dappere poging. Ze geeft zelf aan dat er bij haar taal niet zomaar sprake is van Engels met een aantal andere woorden. In plaats daarvan is er sprake van een geheel nieuwe verzonnen structuur, waardoor het daadwerkelijk een taal vormt.

Vertalingen naar de eigen taal

Vertalingen naar haar eigen verzonnen taal zijn helaas niet mogelijk. Ze is op dit moment de enige die de taal machtig is, waardoor er niemand anders is die een vertaling naar of vanuit bijvoorbeeld het Engels zou kunnen maken. Het fascineert ons als vertaalbureau uiteraard wel dat iemand een eigen taal ontwikkelt en daar zoveel tijd en moeite in steekt. Ondanks dat het gaat om een volledig eigen taal heeft het qua klank wel wat weg van het IJslands zegt ze zelf, maar ze benadrukt dat het niet zomaar gaat om een vertaling van een aantal woorden.

Deel dit bericht via: