Leren van vreemde talen onder druk

Leren van vreemde talen onder druk

In het Verenigd Koninkrijk is een tendens zichtbaar, dat leerlingen vreemde talen steeds vaker negeren. De daling van het aantal leerlingen dat moderne vreemde talen studeert is zorgwekkend. Het is een trend, die is ingezet in de jaren negentig toen de regering een studie in vreemde talen niet meer verplicht stelde voor jongeren tot 16 jaar. Momenteel zijn veel ouders en kinderen van mening, dat vreemde talen leren niet meer nodig is, omdat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat. Het leren van vreemde talen staat onder druk.

Talen

Talen zijn een essentieel onderdeel van een breed, evenwichtig curriculum. Ze bieden de mogelijkheid om effectiever met anderen te communiceren, iets dat nog essentiëler zal zijn na de Brexit. Ze helpen leerlingen ook om te begrijpen wat het is om een ​​wereldburger te zijn, inclusief het belang van tolerantie en begrip. En ze vieren expliciet het verschil en benadrukken dat wat we allemaal gemeen hebben: de cruciale kennis in de wereld van vandaag.

Duitse taal

Hoewel we in Nederland gewoon lid blijven van de Europese Unie, is er ook bij ons een taalprobleem. Het Duitsland Instituut Amsterdam luidt de noodklok over het vak Duits op de Nederlandse scholen. Door een gebrek aan docenten wordt het vak geschrapt en kiezen scholen steeds vaker voor andere talen, zoals Chinees, Russisch en Spaans.

Het landelijke kenniscentrum is van mening, dat we Duits moeten kunnen spreken. Zeker omdat Duitsland niet alleen ons buurland is, maar ook onze grootste handelspartner. Op het VMBO zijn de vakken Duits en Frans al niet meer verplicht en dat is volgens het kenniscentrum een slechte ontwikkeling. Aan het begin van dit jaar gaf het Duitsland Instituut ook al aan, dat het niveau van Duits bij veel leerlingen ver onder de maat is.

Vertaalbureau

Bij Vertaalbureau Tongo zijn wij er een groot voorstander van, dat leerlingen minimaal 2 vreemde talen beheersen. Het is van groot belang in hun ontwikkeling, het vinden van een geschikte baan en hun algehele kijk op de maatschappij.

En voor ons als vertaalbureau is het natuurlijk ook van groot belang dat wij voldoende nieuwe aanwas van vertalers blijven houden. Bovendien: een taal leren kan je gelukkiger maken en helpen je zelfvertrouwen te vergroten.

Vertalingen

Voorlopig beschikken we bij Vertaalbureau Tongo nog steeds over meer dan voldoende vertalers om al uw opdrachten te kunnen uitvoeren. Voor vrijwel elke vakgebied en elke talencombinatie kunnen wij vertalingen verzorgen.

Een vrijblijvende offerte kunt u bij ons aanvragen via het aanvraagformulier, dat u aan de rechterzijde van elke pagina op deze website kunt terugvinden. Heeft u vragen? Stuur ons dan een mail of bel ons op 070-7531944.

Deel dit bericht via: