Kunnen planten op Mauritius helpen kanker te remmen?

Kunnen planten op Mauritius helpen kanker te remmen?

Een recent onderzoek concludeert dat medicinale kruiden, die worden aangetroffen op Mauritius chemische verbindingen bevatten die de verspreiding van kankercellen remmen. Hoewel de wetenschap veel vooruitgang heeft geboekt bij de behandeling van kanker, is er nog een lange weg te gaan. Sommige onderzoekers, die nieuwe en innovatieve behandelingen onderzoeken, werpen hun netten ver uit.

Een dergelijke groep bestaat uit wetenschappers uit Mauritius, het Verenigd Koninkrijk en de Federale Universiteit van het Verre Oosten (FEFU) in Vladivostok, Rusland. Samen hebben ze medicinale kruiden van de eilanden van Mauritius getest op hun potentieel om kanker te behandelen. Mauritius is een groep eilanden in de Indische Oceaan. Mede dankzij hun isolement, herbergen de eilanden een scala aan planten en dieren, die nergens anders op aarde bestaan.

Volgens de auteurs van dit onderzoek kunnen sommige van deze planten helpen bij de behandeling van slokdarmkanker. De specifieke oorzaken van slokdarmkanker zijn onbekend, maar chronische irritatie van de slokdarm kan bijdragen aan veranderingen die tot kanker leiden. Factoren die de cellen kunnen irriteren omvatten gastro-oesofageale refluxziekte (GERD), roken, obesitas en alcohol. Volgens het Amerikaanse Instituut voor Kankeronderzoek (AICR) is slokdarmkanker de 7e meest voorkomende kanker bij mannen en de 13e bij vrouwen.

Medicinale kruiden studeren op Mauritius

Wetenschappers die betrokken zijn bij het nieuwste onderzoek hebben samengewerkt om extracten te analyseren van diverse lokale geneeskrachtige kruiden, die alleen op Mauritius groeien. Ze vonden dat bepaalde chemicaliën in deze planten anti-tumor eigenschappen kunnen hebben. Ze publiceerden hun werk in het tijdschrift Acta Naturae.

Alexander Kagansky, een van de auteurs van dit onderzoek, is een expert in kankerepigenetica en chromosoombiologie, en hoofd van het Center for Genomic and Regenerative Medicine van de School of Biomedicine FEFU. “Mauritius is een schateiland van de wereldwijde biodiversiteit”, legt hij uit, “en het verhaal van voortdurende tragedie van menselijke hebzucht, barbaarse eetlust en verwaarlozing van ware wonderen van de planeet, ontworpen om mensenlevens te redden.”

“Ongeveer een derde van de lokale planten wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde, maar er is nog steeds een gebrek aan wetenschappelijk bewijs van hun therapeutisch potentieel, terwijl genocide van de natuur het duidelijkst te zien is in dergelijke kleine stukjes verloren paradijs.” Het internationale onderzoeksteam is zich bewust van de dringende noodzaak om biodiversiteit te onderzoeken, maar is tot nu toe niet ontmoedigd. “Tot op heden is slechts 15% van de plantensoorten van het eiland onderzocht op hun geneeskrachtige eigenschappen, wat nog steeds beter is dan in veel andere landen.”

Wereldwijde zorg

Kagansky voegt eraan toe dat slokdarmkanker een wereldwijde zorg is vanwege moderne diëten en levensstijlen. Chemotherapie kan levens verlengen voor een beperkte tijd, maar de extra maanden die mensen winnen kunnen pijnlijk zijn. De medicijnen zijn giftig en veroorzaken bijwerkingen, die de kwaliteit van het leven verslechteren. Bij kanker kan een sterk gepersonaliseerde therapie de resultaten verbeteren. Een nieuwe studie suggereert dat zeer gepersonaliseerde combinatietherapie ziektecontrole en overlevingspercentages kan verbeteren.

Slokdarmkanker en adenocarcinoom zijn wereldwijd de zesde doodsoorzaak in de oncologie, volgens de onderzoeker. Adenocarcinoom is een vorm van kanker die in de klieren begint maar zich naar verschillende organen kan uitbreiden. De behandelingen zijn afhankelijk van de locatie, grootte en fase van de tumor. Het onderzoeksteam testte uittreksels uit hun Mauritiaanse plantensoort op cellen van twee soorten kwaadaardige tumoren die ze van individuen isoleerden. Drie van de vijf biologisch actieve plantenverbindingen remden de groei van slokdarmkankercellen.

Toekomstige geneeskunde is afhankelijk van de biodiversiteit

Veel mensen over de hele wereld behandelen kanker met behulp van kruidensoorten die ze al eeuwenlang kennen in de traditionele geneeskunde. Veel onderzoekers geloven ook dat de moderne biogeneeskunde zich moet richten op het vinden van nieuwe antikankerverbindingen uit natuurlijke bronnen, zoals planten, schimmels en bacteriën.

Kagansky betoogt dat de toekomst van de geneeskunde over de hele wereld afhankelijk is van het behoud van de biodiversiteit. Hij benadrukt dat het totale aantal levende soorten afneemt en dat menselijke activiteiten, zoals hout-, energie- en voedselproductie, verantwoordelijk zijn voor deze achteruitgang. “Ons onderzoek moet ten bate van de mensheid dienen en aantonen dat op mechanistisch niveau mensen afhankelijk zijn van natuurlijke chemie. Dit zal ons belonen door de sterfgevallen en het lijden van onszelf, onze ouders en kinderen te verminderen.” Bron: MedicalNewsToday)

Medische vertaling

Bij Vertaalbureau Tongo hebben we al vele medische teksten vertaald en zijn ons bewust van de complexheid ervan. Gelukkig zijn onze vertalers in de medische branche werkzaam en zijn zij bekend met het vakjargon. Voor medische teksten geldt ook dat de doelgroep verschillend kan zijn. Is de tekst voor een patiënt, onderzoeker, arts of het management geschreven? Voorbeelden van medische vertalingen zijn: bijsluiters, medische rapporten, productomschrijvingen, wetenschappelijke artikelen en protocollen. Vaak heeft een doelgroep zijn eigen terminologie en stijl. Onze vertalers nemen daarom nooit zomaar een tekst letterlijk over. Ze kijken goed naar de bron- en doeltaal en brengen de juiste nuances aan in de tekst zodat deze perfect vertaald wordt.

Offerte aanvragen

Medische vertalingen kunt u beter overlaten aan de echte professionals van Vertaalbureau Tongo. Naast een medische vertaling kunt u bij Tongo ook terecht voor juridische, financiële, commerciële, literaire en website vertalingen. Dankzij ons uitgebreide netwerk kunnen wij iedere vertaling aan.Tongo zorgt ervoor dat u geen last meer heeft van taalbarrières. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen of vraagt u zich af wat een medische vertaling kost? Vraag gerust een offerte aan. Wij komen zo snel mogelijk met ons voorstel bij u terug. Voor andere vragen kunt u altijd contact met ons opnemen via 070 – 7531944 of mail ons.

Deel dit bericht via: