Komt Apple met muisondersteuning voor iPad?

Komt Apple met muisondersteuning voor iPad?

Naar het zich laat aanzien komt Apple binnenkort met muisondersteuning voor de iPad. Dit zou dan mogelijk al gebeuren in juni, als iOS 13 wordt gelanceerd. Apple domineert de tabletmarkt al vanaf het begin, ondanks inspanningen van Google, Microsoft en Samsung om grip op deze markt te krijgen. Maar iPads blijven een soort tussenstation voor de traditionele productiviteit. Ze zijn beter dan een telefoon, maar niet zo goed als een laptop. De belangrijkste reden daarvoor is het gebrek aan ondersteuning voor een goede muis. Maar dat kan dus binnenkort gaan veranderen.

Verwacht wordt dat de muisfunctie wordt opgenomen als een toegankelijkheidsfunctie in plaats van één die van toepassing is op dagelijkse gebruikers. Het valt niet te verwachten, dat een volgende iPad-toetsenbord een trackpad zal hebben. Het opent echter wel de deur voor accessoires van derden.

Extra toegankelijk

Eerder konden via het toegankelijkheidsportal van Apple al accessoires, zoals joysticks en trackballs worden toegevoegd. Ondersteuning voor een USB-muis zou een nog grotere verandering zijn. Vanuit het oogpunt van toegankelijkheid zou het voor gebruikers die al een USB-muis gebruiken, gemakkelijker worden om met de iPad te starten. Voor iedereen is het een leuke bonus. Ondanks de aanraakvriendelijke ontwerpnormen van Apple, is het tikken op het hele scherm omslachtiger en minder efficiënt dan een muis wanneer je aan een bureau zit.

Omdat Apple zoals gebruikelijk vooraf geen informatie vrijgeeft over nieuwe toepassingen, is nog niet bekend hoe deze muisondersteuning er precies uit zal zien. Zijn er bijvoorbeeld geavanceerde gebaren mogelijk, of biedt het meer functionaliteit dan een tik op het scherm. Toch kan het een stap zijn van Apple om de iPad iets dichter bij een laptopvervanger te brengen, vooral als toegankelijkheid vereist dat je een traditionele muis gebruikt. (Bron: TheNextWeb)

Commerciële vertaling

Een vertaling kunt u bij ons aanvragen op zowel een desktop, laptop, tablet als telefoon. Heeft u een commerciële vertaling nodig van bijvoorbeeld brochures, flyers, menukaarten of tariefkaarten? Laat deze vertalingen met een gerust hart over aan de vertaalexperts van Vertaalbureau Tongo. Wij zorgen ervoor dat de lezer niet doorheeft dat het om een vertaling gaat. De lezer raakt op een natuurlijke wijze overtuigd van uw product of dienst.

Websites

Wij vertalen ook regelmatig websites voor klanten die de internationale markt willen gaan betreden. Dit is voor ondernemers hét visitekaartje van het bedrijf. Wij kunnen een vertaling in vrijwel elk vakgebied en elke taal aan. Dankzij een vertaling van Tongo kunt u optimaal communiceren met uw doelgroep.

Deel dit bericht via: