Jonge vrouwen moeten beter aan hun hart denken

Jonge vrouwen moeten beter aan hun hart denken

 

Als het erom gaat te zorgen voor onze gezondheid, is het gemakkelijk om ons te concentreren op wat duidelijk is. Maar dat betekent niet dat hetgeen we niet kunnen zien, maar moeten vergeten. Hart-en vaatziekten, bijvoorbeeld, is een belangrijke doodsoorzaak voor vrouwen. Toch blijkt uit nieuw onderzoek dat jonge vrouwen helemaal niet nadenken over hun risico op een hartaanval of beroerte.

In een rapport van de American Heart Association zijn stemmings- en stressstoornissen, zoals depressie en angst, een grotere zorg voor jonge vrouwen dan hartaandoeningen. Sterker nog, 90 procent van de ondervraagde personen wist niet eens dat een hartaandoening een groot probleem is bij vrouwen.

Hartziekten

Uit de studie, waarbij 330 jonge vrouwen tussen de 15 en 24 jaar werden ondervraagd, bleek dat bijna 80 procent van de vrouwen zich geen zorgen maakte over hartziekten. Dit werd ook vergeleken met 43 procent die zich zorgen maakt over de hierboven genoemde stemmingsproblemen. Onderzoekers noemden ook barrières om actie te ondernemen voor een gezond hart.  Die lagen voornamelijk in het feit dat de proefpersonen het risico op hartziekten niet begrepen in vergelijking met stress.

Het is duidelijk: het is gemakkelijker om de urgentie te voelen van kwesties die duidelijker lijken, zoals psychische gemoedsproblemen. Hoewel hartaandoeningen iemand op elke leeftijd kunnen treffen, wordt het doorgaans gezien als een zorg voor latere leeftijd. Wetenschappers benadrukken echter het belang van het nemen van preventieve maatregelen om de levensduur te verlengen.

Sporten/bewegen

Om te beginnen, sport meer. En sporten betekent niet noodzakelijkerwijs urenlang op de loopband staan. Recent onderzoek toont aan dat simpelweg wandelen nuttig kan zijn om je bloedsomloop te verbeteren en je hart te versterken.

Dieet speelt ook een grote rol bij het voorkomen van cardiovasculaire problemen. Terwijl nog steeds niet duidelijk is welk dieet in feite optimaal is voor de gezondheid van het hart, hebben experts gewezen in de richting van de plant. Met diëten die bestaan ​​uit veel fruit en groenten, gezonde vetten, vis en beperkt rood vlees (klinkt een beetje Mediterraan, niet verrassend, het populairste dieet onder voedingsdeskundigen).

Het is ook belangrijk om te weten dat symptomen van een hartaanval voor vrouwen aanzienlijk kunnen verschillen. Dat betekent dat in plaats van druk op de borst en kortademigheid, typisch voor hartaanvallen bij mannen, vrouwen misselijkheid, vermoeidheid en hartkloppingen kunnen ervaren.

Misschien is dit een aansporing om prioriteiten te stellen, of misschien inspireert dit u om uw hart gezonder te laten worden door aanpassingen van uw levensstijl. Hoe dan ook, je hart gelukkig houden kan er alleen maar zorgen, dat het je langer van dienst kan zijn.

Medisch vertaalbureau

Vertaalbureau Tongo heeft al vele medische teksten vertaald en we zijn ons bewust van de complexheid ervan. De ervaren vertalers van Tongo zijn bekend met het vakjargon. Voor medische teksten geldt ook dat de doelgroep verschillend kan zijn. Is de tekst bijvoorbeeld voor een patiënt, onderzoeker, arts of het management geschreven?

Vaak heeft een doelgroep zijn eigen terminologie en stijl. Onze vertalers nemen daarom nooit zomaar een tekst letterlijk over. Ze kijken goed naar de bron- en doeltaal en brengen de juiste nuances aan in de tekst zodat deze perfect vertaald wordt. Voorbeelden van medische vertalingen zijn: bijsluiters, medische rapporten, productomschrijvingen, wetenschappelijke artikelen en protocollen.

Deel dit bericht via: