Joe Biden doet gooi naar presidentschap in VS

Joe Biden lijkt gooi naar presidentschap in VS te doen

Joe Biden heeft zijn campagne voor het presidentschap van 2020 gelanceerd. Veel analisten zien in hem wel de mogelijke opvolger van Donald Trump. Bronnen dichtbij de voormalige vice-president hebben al eerder laten weten dat hij inderdaad van plan is om het stokje over te nemen.

Er werd al eerder verwacht dat Biden zijn campagne zou lanceren, maar dat was toen nog niet het geval. Toch staat hij nog steeds bovenaan in de polls bij de democraten, als het gaat om de ideale kandidaat om het presidentschap vanaf 2020 op zich te nemen.

Meer dan 5 decennia in Washington

Biden brengt al meer dan 5 decennia door in Washington, waardoor hij de politiek daar als geen ander kent. Zijn aanhangers roemen hem vooral om zijn goede connecties met de werkende klasse, met wie hij het contact nooit verloren is. Hij gaat op bezoek bij vakbonden en bij werklui. Hij is hun taal altijd blijven spreken en heeft de kans om hen aan te spreken tijdens de verkiezingen.

Aan de andere kant is het nog niet goed duidelijk hoe populair Biden is bij in een aantal andere staten, waar de werkende klasse een stuk kleiner is. Met name de liberale stemmers zouden niet per sé voorstander hoeven te zijn van zijn kandidatuur en plannen. Het lijkt erop dat daar nog veel werk aan de winkel is als hij inderdaad een gooi wil doen naar het presidentschap. Hij zal dan eerst alle democraten achter zich moeten krijgen, om het daarna op te nemen tegen de Republikeinse kandidaat.

Minder bekenden democraten in de race

Wie de tegenstanders van Biden zullen worden bij de democraten is nog niet helemaal duidelijk. Het lijkt erop dat het vooral kandidaten worden met een minder bekende naam, al zegt dat natuurlijk niets over hun kansen om de kandidaat voor de democraten te worden. Onder andere de gouverneur van Montana lijkt in de race te zijn. Het is Steve Bullock, waar zeker buiten de Verenigde Staten niet veel mensen van hebben gehoord.

Biden lijkt bij de Democraten de grootste kans te maken, onder andere omdat hij de meeste sponsors aan zich kan binden en al een bekend figuur is in zowel de lokale, de regionale als de landelijke Amerikaanse politiek. Biden heeft bij zijn aankondiging om deel te nemen aan de verkiezingen direct gezegd, dat hij geen giften van federale lobbyisten zal accepteren. Maar een fondsenwerving, die werd aangekondigd voor de eerste dag van zijn campagne toont ook de beperkingen van zo’n belofte.

Biden woonde donderdagavond een fondsenwerving bij in het huis van Comcast directeur David Cohen. Hoewel Cohen geen geregistreerde lobbyist is, houdt hij toezicht op de massale DC-lobby-operatie van de kabelgigant, die meer dan $ 4 miljoen heeft uitgegeven en daarbij alleen al in het eerste kwartaal van 2019 meer dan drie dozijn lobbybedrijven heeft betrokken.

Vertalingen Nederlands – Engels en andersom

Rondom de verkiezingen is er veel informatie en nieuws beschikbaar in de Verenigde Staten, uiteraard in het Engels. Bedrijven vanuit Nederland die daar actief zijn laten regelmatig vertalingen maken naar het Engels, terwijl we als vertaalbureau ook andersom veel vertalingen maken. Dat doen we vanuit het Nederlands naar het Engels en andersom, zowel voor de Verenigde Staten als voor Groot-Brittannië en klanten in andere landen waar Engels de voertaal is.

Ervaring

We hebben ervaring met een groot aantal verschillende talen, waardoor we u daar uitstekend mee van dienst kunnen zijn. Dat geldt voor het Engels en Duits, net als voor het Frans, Spaans en bijvoorbeeld het Italiaans. Bent u benieuwd naar de vertalingen die we voor u kunnen maken en hoe we ervoor zorgen dat u daar bovendien een scherpe prijs voor betaalt? Neem contact met ons op, dan brengen we u graag een vrijblijvende offerte uit. We horen graag van u.

 

Deel dit bericht via: