Internet bestaat 30 jaar

Internet bestaat 30 jaar

Tim Berners-Lee, de uitvinder van het world wide web vraagt zich af wat er, 30 jaar na de lancering, is geworden van zijn geesteskind. Democratie en privacy worden nu serieus bedreigd door internet. De webdesigner Berners-Lee, zei dat veel online gebruikers niet zo blij zijn met de huidige situatie. Maar hij voegde eraan toe dat het niet te laat is om de koers van het schip recht te zetten.

Een wereld zonder internet is nauwelijks meer voor te stellen. We kunnen alles opzoeken, we kunnen berichten en foto’s delen, software downloaden, muziek beluisteren, films kijken, enzovoorts. Maar het internet heeft ook veel nadelen. Zoals schendingen van privacy, verspreiding van nepnieuws, aanvallen door hackers, enorme hoeveelheden spam, enzovoorts.

En, niet in de laatste plaats, de doodsteek van veel lokale ondernemers, die niet meer op kunnen tegen de grote webwinkels. Zelfs in een tijd, dat het economisch goed gaat in Nederland, is het schrijnend om te zien hoeveel winkels er leeg staan.

Mensen schrikken

Volgens Berners-Lee schrikken veel mensen momenteel terug na berichten over de beïnvloeding van verkiezingen, nepnieuws over allerlei onderwerpen en de problemen als gevolg van Ddos aanvallen.
“Ze dachten allemaal, dat het internet supercool was en ontdekken nu, dat het niet alleen de mensheid dient, maar ook wordt gebruikt voor allerlei andere, onbedoelde zaken”.

“Het lijkt erop dat we nog niet klaar zijn met het afremmen van de ene privacyramp, of de volgende dient zich alweer aan.”, voegde hij eraan toe, met de bezorgdheid over de vraag of sociale netwerken de democratie ondersteunen. Mensen die zijn opgegroeid met het accepteren van de neutraliteit van het internet, merken nu dat de regering van de Amerikaanse president Donald Trump “dat heeft terug gedraaid”.

Er is ook een dreiging van fragmentatie van het internet in regelgevende blokken, zoals in de Verenigde Staten, de Europese Unie, China en elders, die “zeer schadelijk” is, zei Berners-Lee.

Open brief

In een open brief ter ere van het jubileum, zei hij dat veel mensen zich nu onzeker voelen over het internet en de kracht daarvan, maar het is zeer negatief en fantasieloos om er maar van uit te gaan, dat dit in de komende 30 jaar niet zou kunnen veranderen. Hij zei dat de redactionele kracht van het algoritme van Facebook “eng” is, maar het bedrijf denkt hier veel over na en ook andere sociale-mediaplatforms steunen het principe om gebruikers hun  gegevens te laten weghalen of te verplaatsen.

Aan de andere kant verwijdert Facebook de advertenties van de Amerikaanse presidentiële kandidaat Elizabeth Warren, waarin ze oproept om de sociale media platforms te splitsen. Facebook zegt “de advertenties te hebben verwijderd, omdat ze hun beleid schenden tegen [het] gebruik van ons bedrijfslogo. In het belang van een degelijk debat, herstellen we de advertenties.”

“Benieuwd waarom ik denk dat Facebook te veel macht heeft?” zei Warren op Twitter. “Laten we beginnen met hun weigering om een ​​debat aan te gaan over de vraag of Facebook te veel macht heeft.”

Heeft u een vertaling Nederlands Engels nodig?

Het vertalen van een Nederlandse tekst naar het Engels is één van de meest voorkomende combinaties in ons vak. Wij blinken hier dan ook in uit. Voor een goede vertaling Nederlands Engels is vakmanschap nodig. Het is namelijk van groot belang dat de tekst exact zo overkomt als dat het bedoeld is in de oorspronkelijke taal. Dit vereist niet alleen inlevingsvermogen, maar er dient ook gelet te worden op de tone of voice van een tekst.

De beste keuze

Kiest u voor Vertaabureau Tongo, dan kiest u voor:

  • De snelste service
  • Een 100% juiste vertaling Nederlands Engels en Engels Nederlands
  • Heldere tarieven voor uw vertaling van Nederlands naar Engels en andersom
  • Persoonlijk contact
  • Onze unieke tevredenheidsgarantie

Het maakt voor ons geen verschil of het om een grote of kleine vertaalopdracht gaat, iedere vertaling krijgt bij ons evenveel aandacht. Tongo regelt elke vertaling voor u.

 

Deel dit bericht via: