Hoe snel is uw website?
Het zal inmiddels wel algemeen bekend zijn, dat de snelheid waarmee een website wordt geladen, van groot belang kan zijn voor de ranking. Bovendien geeft Google dan ook nog eens aan, dat daarbij de snelheid van mobiel het belangrijkste is. Voor veel website-eigenaren is dit echter een vaak oneindige of zelfs doodlopende weg. De adviezen, die bijvoorbeeld worden gegeven door Pagespeed Insights van Google of GTMetrix, zijn vaak zo ingewikkeld dat je wel een ervaren ict’er moet zijn om hier iets aan te doen. Hoe snel is uw website eigenlijk en wat kunt u eraan doen om dit te verbeteren?
Afbeeldingen
Vaak wordt een website vertraagd omdat de afbeeldingen, die worden gebruikt veel te groot zijn. Veel te groot in bestandsgrootte en vaak ook veel te groot in formaat. De meeste websites maken gebruik van stockfoto’s en die zijn te downloaden in enorme formaten. Als die zonder te bewerken op de website worden geplaatst, zijn ze enorm zwaar om te laden. Het formaat moet dus niet breder zijn dan de breedte van uw website. De meeste thema’s (zoals bijvoorbeeld van WordPress) zorgen er daarna voor, dat na het uploaden ook automatisch andere formaten worden aangemaakt voor het gebruik op tablet en mobiel.
Maar daar zit nog een addertje onder het gras. De bestanden moeten namelijk ook nog worden gecomprimeerd. Het komt er dan op neer, dat ze qua bestandsgrootte veel kleiner worden gemaakt, maar dat u daar met het blote oog nauwelijks iets van kunt zien. Er zijn programmaatjes en plugins beschikbaar, die dat automatisch kunnen doen bij het plaatsen van een foto. De compressie is dan vaak echter niet optimaal. Het meeste voordeel bereikt u door het handmatig te doen met gratis tools als iLoveIMG of Tinyjpg. Het nadeel is natuurlijk wel, dat het meer tijd kost, maar het resultaat is beter. En vergeet dan niet om ook de extra bestanden die automatisch zijn aangemaakt, te comprimeren.
Caching
Om de snelheid van uw website verder te verbeteren, heeft u een caching-plugin nodig. Cache is een systeem om gegevens tijdelijk op te slaan op de computer van de gebruiker om daarmee de snelheid te verhogen. Omdat WordPress veruit het meest gebruikte content management systeem ter wereld is, gebruiken we dat systeem verder als voorbeeld. Bekende caching plugins zijn WP Rocket, WP Super Cache, WP Fastest Cache en Autoptimize. Elke plugin heeft zijn voor- en nadelen. Sommige zijn heel eenvoudig in te stellen, bij andere is enige kennis nodig en soms is het voor een leek een ondoenlijke opgave.
Vertaalbureau Tongo
Bij Vertaalbureau Tongo streven we ernaar om u een zo snel mogelijke website te bieden met de beste gebruikerservaring. Dat kan alleen als een website zeer snel wordt geladen, want in de huidige tijd vinden internetgebruikers 3 of 4 seconden wachten al een eeuwigheid. De bovenstaande plugins hebben we allemaal geprobeerd, maar geen van allen brachten ze ons waar we wilden zijn. Zoals u op de afbeelding bovenaan dit bericht kunt zien, heeft onze website nu een enorme hoge score. Dit hebben we bereikt met het installeren van de caching plugin Nitropack. Deze plugin is nog niet zo bekend als de bovenstaande plugins, maar de resultaten zijn extreem goed. De plugin is eenvoudig in te stellen, omdat er slechts enkele zeer begrijpelijke handelingen nodig zijn. Bovendien is er een geweldige support beschikbaar.
Vertalingen
Niet alleen met de snelheid van onze website streven wij altijd naar het beste resultaat, dat geldt ook voor onze vertalingen. Niet voor niets verstrekken wij tevredenheidsgarantie op elke vertaling. Bovendien worden de vertalingen uitsluitend uitgevoerd door professionele en ervaren vertalers met een gedegen opleiding en/of minimaal 5 jaar ervaring. Daarnaast streven wij er ook altijd naar om uw vertaling zo snel mogelijk te leveren. Daarbij houden we altijd rekening met de door u gestelde deadline, tenzij dit op basis van het aantal absoluut niet mogelijk is. Een vertaler kan gemiddeld zo’n 2.000-2.500 woorden per dag vertalen en als u dus een opdracht heeft van 20.000 woorden, die u in twee dagen terug wilt hebben, dan is dat helaas onmogelijk. En toch worden dit soort vragen regelmatig gesteld.
Prijsopgave of informatie
Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor het vertalen van uw document(en), maak dan gebruik van ons aanvraagformulier en binnen 30 minuten ontvangt u onze reactie. Voor aanvullende informatie of vragen kunt u ons bellen via 070 – 753 1944. Een mail sturen mag natuurlijk ook.