Hoe kunt u zich beveiligen tegen hackers?

Hoe kunt u zich beveiligen tegen hackers?

Naarmate de technologie beter wordt, leggen ook de technieken van hackers een enorme druk op organisaties om voortdurend hun beveiligingsmaatregelen bij te werken om hun gegevens te beschermen. Hackers kunnen niet alleen belangrijke bedrijfsinformatie blootleggen, maar ook gevoelige klantgegevens, wat mogelijk verwoestende gevolgen kan hebben.

Wat zijn praktische aspecten, die uw bedrijf kan doen om de gegevens beter te beschermen tegen phishing- of hackaanvallen? Dit is wat deskundigen zeggen:

 1. Versleutel gegevens en installeer een netwerk-firewall

Controle over het inkomende en uitgaande netwerkverkeer is essentieel om te voorkomen dat bedreigingen vat krijgen op het besturingssysteem van het bedrijf. Hackers richten zich niet alleen op de financiële gegevens van het bedrijf. Elke vorm van klanten- en werknemersgegevens, kunnen worden buit gemaakt door middel van phishing-aanvallen. Gegevensversleuteling is nodig om ze te beschermen tegen hackpogingen, die firewalls niet kunnen tegenhouden.

 1. Creëer een positieve beveiligingscultuur

Sommige werknemers zijn van nature bang om bedreigingen door te geven aan IT-personeel, omdat ze niet zeker van zichzelf zijn. Beloon en bedank ze voor de waarschuwing of opmerking, zelfs als ze ongelijk hebben.

 1. Houd uw software up-to-date

De meeste aanvallen op de webgerichte software van een bedrijf zijn succesvol vanwege beveiligingsproblemen, veroorzaakt door programmeerfouten. Wanneer ontwikkelaars een fout ontdekken, repareren ze de fout en geven een update vrij. Bedrijven die de updates niet installeren, zijn kwetsbaar. Software-updates verhelpen niet elk beveiligingsprobleem, maar ze maken het veel moeilijker voor aanvallers om de vitale infrastructuur van een bedrijf in gevaar te brengen.

 1. Gebruik website-blokkers

Website-blokkers beperken gebruikers van het bezoeken van websites die u kunnen blootstellen aan phishing- en hackaanvallen. Hiermee kunt u ook elke andere site van uw keuze beperken. U kunt bijvoorbeeld voorkomen dat uw werknemers sociale media en andere niet-beroepsgerelateerde websites bezoeken. Er is een groot aantal gratis en betaalde website-blokkers om uit te kiezen.

 1. Schakel authenticatie met twee factoren in

Als u twee-factor-authenticatie gebruikt, zullen sommige hackers op afstand worden gehouden. Het gebruik van de mobiele telefoon als een vereiste om in te loggen betekent, dat het echt moeilijk wordt voor een hacker om het systeem binnen te dringen.

 1. Wijzig uw wachtwoorden regelmatig

Het is vaak handig om hetzelfde wachtwoord op meerdere websites te gebruiken, maar dat kan je erg kwetsbaar maken. Maak unieke wachtwoorden voor alles en wijzig deze ook elke 30 dagen. Het kan een beetje vermoeiend zijn, maar het maakt alles wel een stuk veiliger. Bewaar wachtwoorden niet op cloud-sites voor het delen van bestanden om ze verder te beschermen.

 1. Gebruik een wachtwoordbeheerder

Wachtwoordmanagers zijn essentieel, vooral als u meerdere accounts op verschillende systemen hebt. U kunt vervolgens met vertrouwen moeilijk te kraken wachtwoorden gebruiken (meestal willekeurig gegenereerd), deze om de drie of zes maanden wijzigen en dubbele authenticatie instellen. Kritieke systemen zoals webservers en databases moeten IP-beperkingen gebruiken om toegang te weigeren van iedereen, die probeert in te loggen vanaf een onbekend IP-adres.

 1. Praat over de slechts mogelijke scenario’s

Iedereen weet dat computerbeveiliging belangrijk is, maar niemand neemt het serieus. Een bedrijf is alleen zo sterk als zijn zwakste schakel, dus zorg ervoor dat werknemers weten dat ze een grote verantwoordelijkheid hebben. Het consequent opleiden van het team voor de slechts mogelijke scenario’s is essentieel om het gebruik van veilige wachtwoorden te waarborgen en ervoor te zorgen dat mensen niet op verdachte links klikken. Plaats regelmatig beveiligingsartikelen in teambulletins.

 1. Train uw medewerkers om waakzaam te zijn

Eén van de meest voorkomende methoden die hackers gebruiken, is e-mail. Spamfilters zijn niet 100 procent effectief, dus u moet ervoor zorgen dat uw medewerkers een scam e-mail herkennen als ze deze zien. Instrueer (nieuwe) medewerkers daarom over het detecteren van spam en wat ze ermee moeten doen. Moedig hen ook aan om anderen te waarschuwen wanneer iemand spam ontvangt.

 1. Beperk toegang

U zult er versteld van staan ​​hoeveel hackaanvallen simpelweg het resultaat zijn van slimme social engineering. Naast het trainen van uw werknemers om geen oproepen te beantwoorden van verdachte “kwaliteitscontroleurs van wachtwoorden”, moet u strikt het aantal mensen beperken dat toegang heeft tot gevoelige informatie. Als u minder schakels in de informatieketen hebt, zijn er minder potentieel zwakke punten die kunnen worden misbruikt.

 1. Neem een cyberbeveiligingsverzekering

Het is moeilijk om een ​​cyberaanval door een ervaren, zeer gemotiveerde hacker te voorkomen. U kunt in een cyberbeveiligingsverzekering investeren om uw verliezen te beperken als de andere stappen in dit artikel een succesvolle aanval niet voorkomen. Het juiste beleid kan niet alleen verliezen door datalekken compenseren, maar ook uw kosten door bedrijfsonderbrekingen of netwerkschade door diverse cyberincidenten dekken. (Bron: The Next Web)

Teksten vertalen

Heeft u buitenlandse werknemers in dienst? Zorg er dan voor, dat ook zij de beveiligingsmaatregelen die u neemt of hebt genomen goed begrijpen. Ze kunnen zich daardoor ook gedragen zoals u van hen verwacht.

Wilt u teksten vertalen met uitstekende service en scherpe prijzen? Dan bent u bij Vertaalbureau Tongo aan het juiste adres. Wij kunnen voordelig uw teksten vertalen en garanderen u altijd een 100% juiste vertaling. Wilt u met spoed teksten laten vertalen? Dan brengen wij u in de meeste gevallen geen extra kosten in rekening. Tongo is al jarenlang een betrouwbare partner voor zakelijke partners en particulieren bedrijven!

Deel dit bericht via: