Hartaanval bij steeds meer Amerikanen onder de 40

Hartaanval bij steeds meer Amerikanen onder de 40

 

Uit een nieuwe studie in de Verenigde Staten blijkt, dat steeds meer jonge Amerikanen een verhoogd risico hebben op een hartaanval. Enkele dagen na de dood van acteur Luke Perry worden de Amerikanen nog maar eens met de neus op de feiten gedrukt. Ze worden eraan herinnerd dat ook jonge mensen niet onsterfelijk zijn.

Het aantal hartaanvallen in de Verenigde Staten neemt toe bij volwassenen onder dan 40 jaar. In het onderzoek werd deze leeftijdsgroep vergeleken met de gegevens van Amerikanen in de leeftijd van 41 tot 50 jaar. Het percentage van mensen, jonger dan 40, die een hartaanval kregen is in de afgelopen 10 jaar met 2% gestegen.

Risicofactoren

De onderzoekers probeerden de risicofactoren te achterhalen die de opkomst verklaren en zeiden dat drugsmisbruik een deel van de schuld zou kunnen zijn. De jongste patiënten hadden meer kans om marihuana en cocaïne te gebruiken in vergelijking met iets oudere tegenhangers. “Het lijkt erop dat we de verkeerde kant opgaan”, zei dr. Ron Blankstein, hoogleraar aan de Harvard Medical School en preventieve cardioloog bij Brigham and Women’s Hospital.

Zeldzaam

Het was ooit “ongelooflijk zeldzaam” om patiënten met een hartaanval onder de 40 te zien, merkte Blankstein op. Maar sommige hartpatiënten die naar spoedeisende hulpafdelingen kwamen, waren nu in de twintig en begin dertig, zei hij. Hij onderzocht de informatie over de behandeling van patiënten van meer dan 2000 mensen, die in het ziekenhuis werden opgenomen van 2006 tot 2016.

Hoewel sommige patiënten met een hartaanval jonger waren, hadden ze dezelfde risico’s van het daaropvolgende overlijden als gevolg van een herhaalde hartaanval of beroerte bij patiënten van boven de 40.

Per jaar krijgen ongeveer 735.000 Amerikanen een hartaanval, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Meer dan 600.000 mensen sterven jaarlijks aan hartziekten, wat hartaanvallen en verschillende andere soorten aandoeningen omvat. Het is de belangrijkste doodsoorzaak van Amerika.

Bewijs

Er is bewijs dat het risico op een beroerte stijgt bij jongere Amerikanen, hoewel beroertes zich vaak richten op oudere personen. Een beroerte waar Luke Perry door werd getroffen, eist jaarlijks de levens van 140.000 Amerikanen.

De onderzoekers concluderen, dat er over alle leeftijdsgroepen minder hartaanvallen in Amerika plaatsvinden, dankzij statines en minder roken. En dat is ondanks de epidemie van overgewicht in het land. Desalniettemin was de opwaartse trend voor de jongere demografische groepen verontrustend.

“Het komt allemaal terug op preventie,” zei Blankstein. “Veel mensen denken dat een hartaanval voorbestemd is om te gebeuren, maar de overgrote meerderheid kan worden voorkomen. Dit kan door eerdere detectie van de ziekte en agressieve veranderingen in de levensstijl en het beheer van andere risicofactoren.” Hij adviseert een goed dieet, voldoende bewegen en stoppen met roken en drugs. Met name de laatste twee zijn desastreus voor de gezondheid van het hart. (Bron: MarketWatch)

Medische vertaling

Om de beste medische vertaling te garanderen, werken wij met vertalers die over een medische achtergrond beschikken. Door alle terminologieën is het een complexe taak die met precisie uitgevoerd moet worden. In de medische industrie is een perfecte medische vertaling van groot belang.

Onze vertalers zijn in staat om voor elke doelgroep een foutloze en begrijpbare medische vertaling tot stand te brengen. Of het nu gaat om een verklaring van een arts, uitslagen of onderzoeken, u kunt er bij Vertaalbureau Tongo van op aan dat uw vertaling van uitstekende kwaliteit is.

Deel dit bericht via: